Uusia lukijoita suosittelemme aloittamaan tästä.

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Arwo-Kivitalot tarjoaa kertakorvaustaLähetimme rakennusvalvonnan hyväksymät korjaussuunnitelmat Arwo-Kivitalot Oy:lle kommentoitavaksi 6.4. Vastauksen saimme keskiviikkona 13.4. Näyttää siltä, että mikään keino tai taho ei pysty asiaa Arwo-kivitaloille simultaanitulkkaamaan.


Ohessa asianajan välityksellä saamamme vastaus:

Terve,

Päämieheni on tutkinut aiempien kellarillisten ok-kohteiden rakennesuunnitelmia, jotka ovat muiden kuin Insinööritoimisto Oulun Talorakenne suunnittelemia ja joiden toteutuksessa Arwo-kivitalot Oy on ollut mukana.

V.2005-2007 Inspis Oy:n suunnittelema kolmekerroksinen talo Haukiputaalle valmiiksi tehtynä. Kaikkien maanpaineseinien terästys :
Vaakatasossa 2 x T10 joka harkossa ja pystyssä vain sisäpinnassa T10 K300. Talo on 3 kerr. kahdella ontelolaattavälipohjalla. Ei mitään ongelmaa kantavuuksien suhteen, vaikka pisimmillään on 9,8 m maanpaineseinää ilman tukevia sisäseiniä, ja ulkopuolella n.2,4m korkeudelle maata seinää vasten.

V. 2007-2008 Maperak Ky:n suunnittelema kolmekerroksinen talon runko Ouluun. Maanpaineseinien terästys: US1 vaakatasossa joka harkossa vain sisäpinnassa T10 ja pystyssä vain sisäpinnassa T12 K150. US3 vaakatasossa sisäpinnassa joka harkossa T10 ja ulkopinnassa T8. Pystyssä sisäpinn. T10 K250 ja ulkop.
T8 K250. Talo on 3 kerr. kahdella ontelolaattavälipohjalla. Ei mitään ongelmaa kantavuuksien suhteen.

V.2010 Insinööritoimisto Suvacon suunnittelema kaksikerroksisen talon runkorakenteet Haapavedelle.Kaikkien maanpaineseinien terästys: Vaakatasossa
2 x T10 joka harkossa ja pystyssä sisä- ja ulkopinnassa T8 K250. Ei mitään ongelmaa kantavuuksien suhteen.

Mm. näiden perusteella päämieheni katsoo, että kohteessa ollaan tekemässä ylimitoitettuja toimenpiteitä. Saadakseen mahdollisuuden osoittaa tämän sekä päämiehellesi että rakennusvalvontaviranomaiselle, hän haluaisi Arwo-kivitalojen kustannuksella teettää kohteessa lisätutkimuksia kellarin seinien nykyisen kantavuuden toteamiseksi ja oikeiden mahdollisten korjaustoimien valmistelemiseksi. Pyydän päämiehesi suostumusta tähän ja hänen mahdollisia aikataulutoiveitaan /rajoitteitaan.

Toisena vaihtoehtona päämieheni tarjoaa kiistasta päästäkseen 20 000 euron kertakorvausta sillä varauksella, että hänen täytyy ensin  varmistaa urakoitsijan kanssa, ettei tilisuhteiden selvittäminen sen kanssa vaikeudu. Päämieheni haluaa kuitenkin varata oikeuden periä korvaukset blogin aiheuttamista seurauksista sikäli kun laillinen menestymiskelpoinen peruste korvausten vaatimiselle olisi.Alla vielä rakennesuunnittelijan viesti sen jälkeen kun hän oli nähnyt lähettämäsi aineiston.

Ystävällisin terveisin
xxx


Arwo-Kivitalot toistaa samaa tarinaa kerta toisensa jälkeen, eikä suostu ymmärtämään, mitä rakennusvalvonta on lisätutkimuksesta määrännyt. 17.11.2010 järjestetyssä tilaisuudessa määrättiin korjaussuunnitelman lähtökohdaksi, että seinissä ei ole teräksiä lainkaan, koska niiden määrää, laatua ja sijaintia on mahdoton määrittää ja siten kapasiteettia laskea. Lisäksi määrättiin, että kaikki eriste on poistettava toiselta puolen kellarin seinärakennetta betonivalujen epäonnistumisten varmistamiseksi. Kolmantena määräyksenä oli, että epäonnistunut betonointi on korjattava.


Oulun seudulla on varmasti taloja, joissa on harvempi terästys, kuin mitä meidän taloomme on piirretty. Näillä taloilla ei ole mitään tekemistä meidän talomme kanssa.

Arwo-Kivitalojen tarjoama 20 000 € kertakorvaus on paitsi naurettava, myös pöyristyttävä. Meille on aiheutunut kuluja reilusti yli tuon 20 000 € pelkästään ylimääräisistä vuokrista.

Kattotuolit ovat seisoneet Sepan tehtaalla joulukuusta 2009 odottamassa urakan valmistumista. Joulukuussa 2010 maksoimme tämän takia säilytysmaksua Sepalle 1200 €. Tammikuusta 2011 eteenpäin Sepa veloittaa meitä tuplahinnalla eli 200 € joka kuukaudelta. Luultavasti olisi järkevintä pyytää Sepaa hävittämään kattotuolit.

Mikäli alakerta päätetään korjata hyväksytyn suunnitelman mukaan, niin uudet anturat, harkot ja työ maksaa vähintään 10 000 €. Lisäksi 9 m2 häviäminen talon hyötyneliöistä pienentää jälleenmyyntiarvoa tämän asuinalueen tämän hetkisten neliöhintojen mukaan noin 30 000 €. Neliömäärä kasvoi edellisestä kirjoituksesta 8 -> 9 m2, koska edellisessä laskelmassa ei oltu huomioitu kevyiden väliseinien muuttumista kantaviksi.

Mikäli alakerta päätetään aloittaa puhtaalta pöydältä, niin purkaminen maksaa noin 20 000 €. Tämä on purkutöihin erikoistuneen Kos-Ket Oy:n arvio. Heidän edustaja kävi eilen tontilla arvioimassa purku-urakkaa.

Lisäksi joudumme ostamaan ja tekemään/teettämään:

- uudet anturat
- uudet harkot koko taloon
- kantavat väliseinä
- uudet ontelolaatat
- maanpaineseinien osalle ladottujen harkkojen purkaminen ja uudelleen latominen


Muita kuluja olimme listanneet jo ”Kolikon toinen puoli” -osassa blogiamme.

Arwo-Kivitalojen suhtautuminen tilanteeseen hakee vertaistaan. Heidän toimintansa on tehnyt meidän elämästämme ajoittaista helvettiä ja aiheuttanut isot ylimääräiset kustannukset. Kertakorvauksen tarjoaminen kertoo siitä, että myyjä alkaa ymmärtämään roolinsa. Sen sijaan tarjottu summa ei ole linjassa aiheutettujen vahinkojen kanssa.


Arwo-Kivitalot kertoo yrittävänsä löytää lakisääteistä perustetta, jolla saisi meidät korvausvelvollisiksi blogin aiheuttamista seuraksista. Blogi ei seurauksia aiheuta, vaan yhtiön oma toimintatapa. Koska juristin tuntihinta on lähes 300 €,  autamme Arwo-Kivitalot Oy:tä tässä kohdin ja neuvomme ihan ilmaiseksi: yrityksen toiminnasta saa kirjoittaa vapaasti, kunhan esitetty tieto on totta.  Blogissamme emme myöskään ole kirjoittaneet mistään yksityisyyden suojan piiriin kuuluvasta.

Sen sijaan Arwo-Kivitalot on Suomi24-foorumilla levittänyt meistä perätöntä tietoa esim. siitä, että olisimme saaneet rahallista korvausta, tai että urakan epäonnistumisessa olisi rakentajalla ollut oma osuutensa. Arwo-Kivitalot on samassa yhteydessä ilmoittanut tehneensä blogistamme rikosilmoituksen.

Tiedoksi Arwo-Kivitaloille: eräs rikostutkija kollegoineen oli löytänyt blogimme ja otti yhteyttä. Saamamme neuvo oli tehdä Arwo-Kivitaloista rikosilmoitus rikosnimikkeenä törkeä petos.

Arwo-Kivitalot on valittanut, ettei pääse ääneen tällä palstalla. Viime perjantaina tarjosimme Arwo-Kivitaloille mahdollisuuden vastata tällä palstalla esitettyihin kysymyksiin. Vastauksia emme ole saaneet. Lisäkysymyksenä haluamme esittää, että hyväksyisikö Arwo-Kivitalojen edustaja omaan uuteen taloonsa näin toteutetut seinärakenteet?