Uusia lukijoita suosittelemme aloittamaan tästä.

torstai 2. kesäkuuta 2011

Villa Painajainen Helsingin Sanomissa 1.6.2011


Blogilla ja Helsingin Sanomien jutulla oli tarkoitus varoittaa muita perheitä joutumasta samaan helvettiin, mihin itse olemme joutuneet. Viitasen, Suomalan ja Taavitsaisen Helsingin Sanomiin antamat kommentit vahvistivat, että oli oikein varoittaa muita näistä toimijoista. Ei voi kuin ihmetellä, kuinka valmiita he ovat valehtelemaan.

Suomalan väite siitä, että sopimuksemme Zekatan kanssa olisi Petrin koulutustaustan takia saatu puoleen hintaan on valhe. Pyysimme Zekatalta tarjousta sähköpostitse ja saimme tarjouksen paluupostissa. Zekatan hinta oli 4400 euroa + kilometrit (n. 600 euroa) + 150 euroa/vuosi muuttopäivästä lopputarkastukseen saakka. Eli arviolta 5500 €. Zekata oli kaikista tarjouksen antaneista toiseksi kallein. 

Viitanen huomautti aivan oikein vastuunsa mukaisesti työturvallisuuspuutteista, mutta mitään riitaa asiaan ei liittynyt. Asia on todettavissa jo aiemmin julkaisemastamme kirjeenvaihdosta Zekatan kanssa. Siinä Petri lupaa korjata asian.

Viitanen kertoi Hesarissa tehneensä tarkastuksia tontillamme vain sattumalta, muilla työmailla käydessään. Tämä on valhe. Hellman soitti hänelle joka kerta, kun työmaa oli edennyt siihen vaiheeseen, että tarkastus oli aiheellinen. Lisäksi Petri soitti hänelle muutaman kerran. Viitanen suoritti ”toivottomalla” työmaallamme 10 työmaakäyntiä, sisältäen tarkastukset ja viralliset katselmukset. Kaikki nämä käynnit hän oli kirjannut Zekatan työmaapöytäkirjaan. Mitäköhän mieltä rakennusvalvonta on Suomalan paljastuksesta, että Viitanen on pikaistuksessaan tuhonnut työmaatamme koskevan lakisääteisen työmaapöytäkirjan?

Hesarissa Viitanen kertoo seuraavaa: "Ennen valua olin käynyt työmaalla, kun kellarin muotteja oli asennettu muutama kerros. Ne olivat suorassa, kun valu alkoi." Tässä vaiheessa olisi viimeistään pitänyt huomata, että terästys oli tehty rakennesuunnitelmien vastaisesti. Tämä tuli selväksi tavarantarkastuksessa auki piikatusta seinästä.

Viitasen väite siitä, että Ahot ilmoittivat jo joulukuun alussa 2009, etteivät tarvitse hänen palvelujaan on valhe. Päinvastoin - pyysimme Viitasta ja Suomalaa auttamaan meitä. Vasta 1,5 kuukautta tämän jälkeen jouduimme lopettamaan yhteistyön, kun Zekataan ei saatu mitään yhteyttä.

Arwo-Kivitalojen Esko Taavitsaisen väite siitä, että urakka olisi sovittu aloitettavaksi marraskuun alussa on valhe. Päivämäärää ei voitu sopia, koska sopimuksentekohetkellä rakennuslupa oli vasta rakennusvalvonnassa odottamassa hyväksyntää. Siksi urakka-ja kauppasopimukseen kirjattiin, että urakka aloitetaan erikseen sovittuna ajankohtana. Rakennuslupa myönnettiin 8.10, aloituskokous pidettiin 22.10, kaivinkoneurakoitsija pääsi aloittamaan 29.10 ja pohjatyöt olivat valmiit 17.11. Hellman aloitti työt 24.11. Aloituspäivästä sovittiin puhelimessa pohjatöiden aikana. Puhelusta ei ole dokumenttia, mutta kaikista yllämainituista sellaiset löytyvät. Aloituspäivästä kolmen viikon päähän urakoitsijalla oli sovittuna toisen työmaan aloitus. Eli töiden alkaessa oltiin aikataulussa kaikin puolin.

Taavitsaisen väite siitä, että me ehdotimme sopimuksen purkamista on valhe. Tätä asiaa on käyty läpi kohdassa Viesti kuluttajavirastolle.

Kesän myrskyn jälkeen, kun rakennusvalvonta oli määrännyt kohteen toimenpidekieltoon, ei ollut mitään järkeä järjestää Taavitsaisen toivomaa, Taavitsaisen, Hellmanin, meidän ja Zekatan välistä tapaamista tontille. Toimenpidekielto ja määräys ulkopuolisesta tarkastuksesta oli jo päällä.

Taavitsaisen väite siitä, että Arwo-Kivitaloille ei tarjottu mahdollisuutta teettää urakoitsijan kanssa lisätutkimuksia työmaallamme on valhe. Tavarantarkastuksen jälkeen heidän toimestaan kellarikerroksessamme suoritettiin röntgenkuvaus, joka paljasti vielä suurempia ongelmia, jotka Arwo-Kivitalot yritti pimittää. Tämä on käsitelty kohdassa "Kolikon toinen puoli". Tämän tutkimuksen seurauksena kunta määräsi uuden lisätutkimuksen, jonka Arwo-kivitalot halusi suorittaa. Sitäkään hän ei suostunut tekemään rakennusvalvonnan edellyttämällä tavalla. Tämä asia on puolestaan käyty läpi kohdassa "Arwo-kivitalot tarjoaa kertakorvausta".

On totta, että Arwo-kivitalojen tarjoama 20 000 € kertakorvaus ei kelpaa. Helsingin Sanomissa mainittua sovintoehdotusta emme ole saaneet nähtäväksemme. Tarjottu lunastushintakaan ei siis ole tiedossamme. Annoimme kirjallisen suostumuksemme Taavitsaisen vaatimukseen, ettemme julkaise sovintoehdotusta blogissa. Sen jälkeen Taavitsainen esitti vielä lisävaatimuksen, ettemme saisi mitenkään edes kommentoida sitä blogissa. Siihen emme suostuneet.

Vastapuoli sortui Helsingin Sanomissa vääristelemään tapahtumien kulkua valehtelemalla. Valehtelu asioista, jotka on helppo tarkistaa, on tyhmää. Kun valehtelemalla pyritään mustamaalaamaan toista osapuolta, muuttuu se häpeälliseksi.