Uusia lukijoita suosittelemme aloittamaan tästä.

tiistai 6. syyskuuta 2011

Haasteet toimitettu käräjäoikeuteen

Haasteet sekä Arwo-Kivitalot Oy:lle että Zekatalle saatiin toimitettua oikeuteen heinäkuun puolivälissä. Kesän aikana emme ole tehneet blogiin päivityksiä, koska tässä vaiheessa prosessia kaikkea ei voi heti julkisesti kertoa.

Edellisen päivityksen ja haasteen tiedoksisaamisen jälkeen Zekata on lopettanut toimintansa. Vielä kesäkuussa Zekata julkaisi asiakassivuillaan tiedotteen, jossa toimitusjohtaja totesi, että ”Zekata elää ja voi hyvin.” Nyt sivuilla pahoitellaan, että ” toiminta ajautui ahdinkoon villa painajainen -blogin ja suomi24 -sivuston kirjoittelun sekä keväällä hesarin todella yksipuolisen jutun vuoksi.”

Yrityksen toiminta ei ajautunut ahdinkoon blogimme takia, vaan omien toimintatapojensa takia. Suomi 24 -sivusto on Arwo-Kivitalot Oy:n foorumi. Me kommentoimme asiaamme ainoastaan omassa blogissamme. Helsingin Sanomat puolestaan antoi juttua varten puheenvuoron myös muille osapuolille.

Jutun kirjoittanut toimittaja otti meihin yhteyttä julkaisupäivän iltana ja kertoi saaneensa useita yhteydenottoja ihmisiltä, jotka tavalla tai toisella ovat työnsä puolesta tekemisissä tällaisten asioiden kanssa. Heillä kaikilla oli toimittajalle kerrottavanaan sama viesti: vastapuolen kommenteista paistoi läpi alalle tyypillinen vastuunpakoilu. Ehkä myös ihan tavalliset rakentajaperheet huomasivat saman.

Blogiin tulleiden kommenttien kautta saimme tietää, että tutut nimet ovat perustaneet uusia yrityksiä Zekatan raunioille. Zekatan entinen vastaava mestarimme Hannu Viitanen työskentelee toimitusjohtajana yrityksessä nimeltä Top-Built Oy ja Zekatan entinen toimitusjohtaja Samuli Suomala toimii saman yrityksen hallituksen puheenjohtajana. Muut Zekatan työntekijät ovat siirtyneet Valvoteamin palvelukseen, jossa Zekatan entinen hallituksen varapuheenjohtaja on nyt hallituksen puheenjohtaja. Toivomme hartaasti mahdollisten asiakasperheiden puolesta, että kyseisten yrittäjien kyky ja halu kantaa vastuunsa virheistään korjaantuu sillä, että firman nimi muutetaan joksikin toiseksi.

Juttumme käsittely alkanee oikeudessa aikaisintaan marraskuussa.