Uusia lukijoita suosittelemme aloittamaan tästä.

tiistai 6. syyskuuta 2011

Haasteet toimitettu käräjäoikeuteen

Haasteet sekä Arwo-Kivitalot Oy:lle että Zekatalle saatiin toimitettua oikeuteen heinäkuun puolivälissä. Kesän aikana emme ole tehneet blogiin päivityksiä, koska tässä vaiheessa prosessia kaikkea ei voi heti julkisesti kertoa.

Edellisen päivityksen ja haasteen tiedoksisaamisen jälkeen Zekata on lopettanut toimintansa. Vielä kesäkuussa Zekata julkaisi asiakassivuillaan tiedotteen, jossa toimitusjohtaja totesi, että ”Zekata elää ja voi hyvin.” Nyt sivuilla pahoitellaan, että ” toiminta ajautui ahdinkoon villa painajainen -blogin ja suomi24 -sivuston kirjoittelun sekä keväällä hesarin todella yksipuolisen jutun vuoksi.”

Yrityksen toiminta ei ajautunut ahdinkoon blogimme takia, vaan omien toimintatapojensa takia. Suomi 24 -sivusto on Arwo-Kivitalot Oy:n foorumi. Me kommentoimme asiaamme ainoastaan omassa blogissamme. Helsingin Sanomat puolestaan antoi juttua varten puheenvuoron myös muille osapuolille.

Jutun kirjoittanut toimittaja otti meihin yhteyttä julkaisupäivän iltana ja kertoi saaneensa useita yhteydenottoja ihmisiltä, jotka tavalla tai toisella ovat työnsä puolesta tekemisissä tällaisten asioiden kanssa. Heillä kaikilla oli toimittajalle kerrottavanaan sama viesti: vastapuolen kommenteista paistoi läpi alalle tyypillinen vastuunpakoilu. Ehkä myös ihan tavalliset rakentajaperheet huomasivat saman.

Blogiin tulleiden kommenttien kautta saimme tietää, että tutut nimet ovat perustaneet uusia yrityksiä Zekatan raunioille. Zekatan entinen vastaava mestarimme Hannu Viitanen työskentelee toimitusjohtajana yrityksessä nimeltä Top-Built Oy ja Zekatan entinen toimitusjohtaja Samuli Suomala toimii saman yrityksen hallituksen puheenjohtajana. Muut Zekatan työntekijät ovat siirtyneet Valvoteamin palvelukseen, jossa Zekatan entinen hallituksen varapuheenjohtaja on nyt hallituksen puheenjohtaja. Toivomme hartaasti mahdollisten asiakasperheiden puolesta, että kyseisten yrittäjien kyky ja halu kantaa vastuunsa virheistään korjaantuu sillä, että firman nimi muutetaan joksikin toiseksi.

Juttumme käsittely alkanee oikeudessa aikaisintaan marraskuussa.

43 kommenttia:

 1. kiitoksia vastauksesta ja onnea sinne oikeuteen. Toivottavasti oikeus saa aikaiseksi kaikkia tyydyttävän ratkaisun. vaikka kylläkin epäilen. Jos oikein tulkitsen kirjoitusta, sinänsä teillä ei tätä valvoteamia vastaan ole mitään? Top-build on ilmeisesti enemmän mielestänne vastuussa? Tai tietyllä katsantokannalta Zekatan raunioille perustettu firma.

  Nuo puheet hyvin menosta on ihan normaaleita markkinointi puheita. ei voi sanoa menevän huonosti koska sellainen karkoittaa mahdolliset asiakkaat. Itse olin tänä syksynä mukana tapauksessa jossa toimittaja meni konkurssiin. kauppa jonka sinne tein vaati sitten noin 2 viikon intensiivisen työn jotta loppuasiakas ei kärsinyt. tässä tapauksessa asiakas sai onnellisen lopputuloksen ilman mitään lisäkustannuksia. myyjänä ollessani en vaan voinut tietää päämiehen ongelmista jotka aiheuttivat heidän kaatumisen. Ja toki nämä kirjoittelut sekä blogissanne sekä tuo arwo-talojen suomi24 keskustelu vaikuttaa yritysten toimintaan. Kaikki kun tänä päivänä vaikuttaa.

  täytyy muistaa että virheellä ei lain mukaan saa eikä voi tehdä rahaa enkä missään nimessä väitä että tämä on teidän tarkoituskaan ollut. Omassa myyntityössä vain törmään tapauksiin joissa esim pikkuvärivirheestä tai maalaus/kuljetusvauriosta vaaditaan jopa 50% hyvityksiä. tällöin kun tavarantoimittajalla on ensi sijaisesti mahdollisuus korjata virhe ja vasta toissijaisesti on arvon alennus mahdollinen sovintokeino. otan ihan todellisuudesta esimerkin kustannusvaikutuksesta hintaan. kuljetus välillä tre-itäsuomi maksaa yksityiselle 320€. meillä sopimushinnalla 120€. toki tämä johtuu volyymista. tarkoitus vaan kuvata millä summalla pelataan muissakin asioissa rakennuksilla. sähkötarvikkeiden hinta esim urakoitsijalle on ihan eri kuin kuluttajalle ja niiden mukaan sitten korvataan vahingot.

  toivotan joka tapauksessa hyvää ja parempaa rakennusprojektia tulevaisuudessa. eivät kaikki suomessa toimi vain asiakkaan etuutta vastaan.

  VastaaPoista
 2. Uusilla firmoilla ei ole tapaukseemme juridista kytköstä, eikä siten myöskään vastuuta.

  Edelleen blogimme perimmäinen tarkoitus on kertoa muille, mitä on tapahtunut ja estää muita perheitä joutumasta keskelle katastrofia.

  VastaaPoista
 3. Juridisesti asia on juuri noin. Lähinnä teidän mielipide tuosta valvoteamin porukasta. Onko siellä henkilöitä jotka ovat teille aiheuttaneet hankaluuksia. tai olleet sen kummemin tapauksessa mukana? Kysyn tämän suoraan koska olen voimakkaasti päätymässä heihin omassa projektissani ja yritän jostain saada varmistusta suosittajani kantaan. hän ainakin kehui kaverin joka nyt on töissä tuolla.

  VastaaPoista
 4. Valvontavirheen tapahtuessa Zekatan toimitusjohtajana toimi Samuli Suomala, joka jätti kaikki asiaa koskevat yhteydenottomme huomioimatta. Keväällä 2011 toimitusjohtajaksi vaihtui Janne Tanskanen, nykyinen Valvoteamin tj. Zekatan kesäkuinen, tapaustamme kommentoiva asiakastiedote oli hänen allekirjoittamansa. Uuttakaan toimitusjohtajaa ei kiinnostanut olla vahinkoa kärsineeseen firman asiakkaaseen missään yhteydessä.

  VastaaPoista
 5. Moni kakku päältä kaunis. Niin kauan kun on kivaa, ollaan mukana.

  Mielestäni yksi varteenotettava asia toimittajan valinnassa on se, kuinka hyvin toimittaja on hoitanut reklamaatiot edellisiin asiakkaisiin.

  Eli jonkinlainen laadullinen arvionti lienee "Anonyyminkin" kohdalla paikallaan.

  Niin ja tunnutusti monet firmat eivät hoida reklamaatioitansa hyvin, kysymys kuulukin hoitaako firmassa työskentelevät. Tai ovatko hoitaneet aiemmissa työpaikoissaan, aiemmat reklamaatiot.

  Useassa projektissa kun tuppaa tulemaan ainakin jonkin sortin reklamaatioita. Olisi melkoinen miehisyyden merkki, mikäli ne hoidettaisiin mallikkaasti.

  Mitä tulee tähän suomalaiseen yrityskulttuuriin, on todettava että 99 %:ssa tapauksissa reklamaatiot hoidetaan korkeintaan välttävästi.


  Mutta mitä minä olen entisenä asiakkaana arvostelemaan, uutta firmaa...

  Ostajan on oltava huolellinen.

  VastaaPoista
 6. kerron juuri nyt sattuneen esimerkin jossa olen mukana suunnittelijana.

  Minut valittiin sähkösuunnittelijaksi. Toistaiseksi en ole saanut takaisin suunnittelusopimusta jonka aina vaadin töiden aloittamista.

  Eilen oli aloituspalaveri:
  - sopimuksia ei allekirjoitettu
  - piirrustuksia ei toimitettu kaikkia
  - asiakas ei ollut hommannut VTJ:tä paikalle
  - etumaksu jonka vaadin ei suoritettu ajoissa.
  - viranomaiset oli kyllä paikalla samoin minä ja toisen osa-alueen suunnittelija.

  Aikaa meni matkoineen 4h Tämän kokouksen vuoksi toinen siirrettiin. Autolla kilometrejä turhaan yli 200.

  Eli lopputulemana koska paikalla ei ollut VTJ:tä piti kous peruuttaa. Nyt sitten asiakas huutaa että olen tehnyt tehnyt sopimusrikkomuksen. Pyrin kaikessa toiminnassa sekä itseni että ennen kaikkea asiakkaan suojelmiseen ja projektin läpimenoon. Nyt kuitenkin tilanne on jossa asiakas jo nyt vaatii suunnittelumaksun alentamista vaikka itse syyllistynyt selkeisiin laiminlyönteihin. Kuinka asiakas suhtautuu kun esitän lisälaskun turhasta käynnistä? summa olisi noin 300 € sisältäen tunnit sekä kilometrit. toki myös ALV:n. Onneksi näitä on harvassa olemassa. Tämmöisessä tapauksessa kuitenkin vaikuttaa että pyritään hyötymään viivytyksistä joita jopa itse aiheutetaan.

  Lisäyksenä vielä näen Ahon toimineen oikein kun oman tapauksensa vienyt oikeuteen. Luonnollisesti en halua omaa nimeä esille jotta omaa yritystäni ei mitenkään yhdistetä Villa Painajaiseen jonka yksityiskohdista olen vain tämän palstan kautta tietoinen.

  VastaaPoista
 7. Valvoteam yritti kuoria helpot rahat Zekatan sisäänmuuttaneilta asiakkailtaan ottamalla lopputarkastamattomat projektit hintaan 166€+kmkorvaus / käynti. Silti eivät viitsineet vastata kyselyihin joten jos ei myynti edes kiinnosta niin tuskimpa se itse työkään. Eivät onnistuneet myymään vaikka asiallinen kohtelu olisi satavarmasti johtanut sopimukseen.

  En suosittelisi Valvoteamia, mutta toki olen vain yksi lisää anonyymi joka täälläkin antaa mielipiteitä. Pyytäkää vakuudet, pikkutarkka sopimus käynneistä ja laskutusperusteista. Sopimus niin että iso osa rahoista on teidän kunnes projekti on saatettu loppuun.

  VastaaPoista
 8. "Eilen oli aloituspalaveri:
  - sopimuksia ei allekirjoitettu
  - piirrustuksia ei toimitettu kaikkia
  - asiakas ei ollut hommannut VTJ:tä paikalle
  - etumaksu jonka vaadin ei suoritettu ajoissa.
  - viranomaiset oli kyllä paikalla samoin minä ja toisen osa-alueen suunnittelija."

  - Etumaksu, jos hommassa on niin suuri epäluottamus, että pitää vaatia etumaksu, kannattaa asiakkaan unohtaa sähkösuunnittelu ko suuunnittelijan osalta. Minulta ainakin vaadittiin etumaksu, ja sen jälkeen tehtiin oikeeta kuraa oikein urakalla.

  ...

  ...

  "Pyrin kaikessa toiminnassa sekä itseni että ennen kaikkea asiakkaan suojelmiseen ja projektin läpimenoon."

  - Tässä olet oikeassa, pyrit ensisijaisesti itsesi suojeluun, vaikka tekisit mitä kuraa. Näin se menee.

  - Minulle jäi se maku sähkösuunnittelijasta, että halusi tulla ihailluksi pitkittämällä suunnitelmia kaiken maailman verukkeiden kanssa. Sitten vielä kaiken huipuksi teki sutta ja .askaa

  Tämän kaltaisten henkilöiden kanssa kun joutuu pienrakenuttaja olemaan tekemisissä on soppa valmis, nämä suunnittelijat kun osaavat härskisti käyttää asemaansa hyväksi, vaikka leikkivät koko pienrakennuttajan työstä saatavilla elinikäisillä säästöillä.

  Ohje: jos suunnittelija sanoo pitävänsä lomia tai muita verukkeita, miksei hommia tehdä ajoissa, antakaa potkut. Ei asiakkaan tehtävänä ole kuunnella kaiken maailman selityksiä, miksei työnteko kiinnosta.


  -Entinen Z:n, myös sähkösuunnittelijan asikas-

  VastaaPoista
 9. Huh huijaa. Muuta en voi kuin sanoa kuin voimia teille. Uskomatonta toimintaa talofirmalta ja urakoitsijalta. Oikeus kuitenkin voittaa lopulta aina :)
  Itsellämme oma rakennusjupakka menossa ehkä myös oikeuteen , joten voin hyvin kuvitella sen helvetin jonka keskellä joudutte elämään. Koittakaa kestää!

  VastaaPoista
 10. tämän perusteella ei Suomessa kannata rakentaa enää. ei ainakaan yksityisen. Kuulostaa ettei enää mistään saa palvelua.

  VastaaPoista
 11. Toivottavasti kaikkia osapuolia on myös reklamoitu. Ja toivon ettei minulle tule suunnittelussa virheitä jotta asiakkaani eivät kärsisi.

  VastaaPoista
 12. Zekatan entisenä asiakkaana minulta ei suosituksia tälle firmalle tipu. Ns. pääsuunnittelijan ja vastaavan mestarin palvelut kuvaisin sanoilla rahastusta.

  VastaaPoista
 13. Todellakin, alalle tyypillinen vastuunpakoilu. Hyvin kiteytetty.

  Meillä on täällä hieman samanmoinen tapaus menossa, jossa rakennusalalla väärin toiminut onnistui pilaamaan perheemme elämän. Valitettavasti ei voi (vielä) julkistaa tapahtumia tai firman nimeä, mutta Oulun alueella ollaan.

  Vastuun kantamisesta ei ole tietoakaan.

  Tässä mietin, kello melkein kaksi, miten tästä jatketaan eteenpäin.

  Tsemppiä Aholle!

  VastaaPoista
 14. "Anonyymi kirjoitti...

  tämän perusteella ei Suomessa kannata rakentaa enää. ei ainakaan yksityisen. Kuulostaa ettei enää mistään saa palvelua.
  16. syyskuuta 2011 16.38 "

  (Entisenä Z:n asiakkaana, vielä senkin jälkeen kuin jouduin teettämään suunnitelmat kahteen kertaan.

  Ja vielä haravoimaan virheet täältä toisesta, valvomaan valvojia että valvovat, valvomaan työntekijöitä, urakoitsijaa, ylipäätänsä kaikkea. Saaden edelleen valvojilta täysiä laskuja, ja katsomaan asioita kun halutaan tehdä vain kivoja asioita, haastellisten ratkaisemisen sijaan...)

  Voin sanoa rehellisesti yleisellä tasolla, että rakennuttaminen ei ole sen arvoista.

  On olemassa hyväkuntoista ja tervettä rakennuskantaa, vanhojakin. Pikieristetyt kylppärit kennolaatoituksella ovat terveitä usein vielä 50 vuoden jälkeenkin. Nykyisin monet ovat sököjä 15 vuoden jälkeen.

  Joskus sanotaan, että vanhassa vara parempi. En väitä että näin olisi, mutta asiaa kannattaa miettiä.

  Kysynkin, onko oman uuden rakennuttaminen sen arvoista, että hommaan kannattaa ryhtyä ?

  Ihan rehellisesti, unelmat on tehty murskattavaksi.

  Jos lähdette tekemään niin katsokaan ensi hyvä tontti, vaikka kallion päälle. Sitten pitää olla hyvä rakennesuunnittelija, joka toimii myös hankkeen aikana vastaavana mestarina.

  Nämä kaksi asiaa täytyy olla kunnossa, jos jo tontissa pitää pihistää, kannattaa unohtaa koko homma. Jos ei tiedä taatusti hyvää ja osaavaa suunnittelun JA vastaavaa mestaria - samassa paketissa, kannattaa myös unohtaa.

  Vaikka olisi hyvätkin, joudut valvomaan ja huolehtimaan ihan reilun paljon.

  Pystymetsä on liian kallis oppiraha ! Ja pääkaupnkiseutu, yli 80 % juoppoja ja/tai rahastajia, jotka eivät osaa hommiaan.

  VastaaPoista
 15. Pakko tässä edellistä kirjoittajaa vähän kompata: itse rakentaminen ei välttämättä ole se paras ratkaisu. Täytyy olla riittävän hullu, riittävästi aikaa sekä tietotaitoa (ellei itsellä niin ainakin jollain luotetulla henkilöllä). Kyllä suollekin saa hyvin rakennetun talon, mutta täytyy kysyä itseltään onko se sen vaivan ja rahan arvoista.

  Jos itse tekee niin tietää ainakin mitä saa mutta virheistä maksaa itse, jos taas valmista ostaa niin ei tiedä mitä saa mutta joku muu sitten maksaa elleivät laita itseään vararikkoon...

  VastaaPoista
 16. Zekatan entisenä asiakkaana en missään nimessä haluaisi olla missään tekemisessä minkään yhtiön kanssa missä on zekatan entisiä työntekijöitä !! palkatkaa ihmiset ammattilaisia, ei Zekatalaisia!!

  VastaaPoista
 17. Myös entisenä Zekatan asiakkaana yhdyn täysin edelliseen kommenttiin. Saimme ammattitaidotonta pääsuunnittelua ja valvontaa. Aiheuttivat meille lisäksi kohtuuttomia kustannuksia osaamattomuudella. Toivottavasti ei tarvitse enää olla missään tekemisessä kyseisen yrityksen kanssa.

  VastaaPoista
 18. Zekata oli meidän pelastus rakennusprojektissamme. Ilman Zekataa homma olisi mennyt monasti aivan pieleen. Parempaa palvelua emme olisi voineet saada.

  VastaaPoista
 19. Kas, yksi puolestapuhuja? Eli se Zekatan puhe 2500:sta tyytyväisestä asiakkaasta voisikin sittenkin olla totta? Toisaalta löytyy ympäri nettiä useampi kuin tämä Ahon pariskunta jotka ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä...

  Ja yhtiöllä ei pelkästään vanhoja Zekatalaisia, vaan jopa Zekatan vanhat tilat. Että ihan uusi firma on juu, uskokoon ken tahtoo.

  VastaaPoista
 20. "Anonyymi kirjoitti...

  Zekata oli meidän pelastus rakennusprojektissamme. Ilman Zekataa homma olisi mennyt monasti aivan pieleen. Parempaa palvelua emme olisi voineet saada.
  27. syyskuuta 2011 22.40 "

  - Hyvä jos näin todella oli.

  Usein tämän tyyppinen kommentti toistuu saman henkilön kirjoituksissa muillakin palstoilla, eli epäilemättä "(Z)talon miehiä" tai sitten joku vanha asiakas, joka on rakennuttanut useita vuosia sitten talonsa.

  Toisaaltahan onhan joidenkin projektien tarvinnut Zetalla onnistua, tuskin olisivat noin paljoa muuten projektoineet.

  Ilmeisesti hommaan tuli jossain vaiheessa vauhtisokeus, ja punainen lanka, huolellinen valvontatyö katosi täysin..Liian paljon töitä suhteessa suorituskykyyn, liian vaativia hankkeita, homma karkasi lapasesta.

  Entisenä asiakkaana täytyy todeta, että lopussa kun vaadittiin etukäteen suorituksia keskeneräisestä ja virheellisestä työstä, niin siihen loppui luottamus kyseiseen firmaan.

  Jos heidän armoilleen olisin toteutuksessa jäänyt, olisi ollut todellinen piru merrassa. Jo väärä suunnittelu aiheutti kymmenien tuhansien vahingot.

  VastaaPoista
 21. Sinänsä ilahduttavaa, että blogi, jossa siis ei ole tarkoitus mollata firmoja, vaan varoittaa muita ihmisiä joutumasta samaan, on saanut kohta 200.000 kävijää !

  Jos verrataan kävimäärää vaikkapa Suomen väkilukuun 200.000/5000.000= 0,04, eli 4 %, tai saati potentiaaliseen talonrakennuttaja joukkoon, on blogi saanut merkittävästi julkisuutta.

  Periaatteessa, jos jokainen kävijä lahjoittaisi euron perheelle, saisi tällä hyvän alun.

  Vaikka itsekin olen saanut Z:n oppirahoja maksaa, haluaisin auttaa.

  VastaaPoista
 22. Zekatan entisenä asiakkaana en myöskään minä suosittelisi kyseisiä henkilöitä kenellekään. Pääsuunnittelija jäi kiinni valehtelusta monta kertaa. Pelkkää rahastusta koko toiminta. Laskut kyllä tulivat joskus jopa etuajassa, mutta palvelusta ei mitään tietoa. Onneksi olin itse aktiivinen ja korjasin pääsuunnittleijan (Samuli Suomala) mokia ja näin säästyin monilta ikävyyksiltä ja lisäkustannuksilta.

  VastaaPoista
 23. "Zekatan entisenä asiakkaana en myöskään minä suosittelisi kyseisiä henkilöitä kenellekään."

  Asiallisesti kiteytetty. Totta joka sana.

  Minäkin olen sen verran lähimmäisen rakas, etten suosittelisi edes viholliselle. Siihen asemaan mihinkä jouduin, en soisi kellekkään.

  Täytyy muistaa, että tämän firman alihankkijoissakin on ollut todellisia mätämunia.

  Oli toki poikkeuksia, yksi lvi suunnittelija oli ihan 7+ arvoinen.

  VastaaPoista
 24. Älkää ladatko liikaa toiveita oikeudesta aikanaan saatavaan päätökseen. Täytyy muistaa, että oikeusjärjestelmän käsi on pitkä ja löysä. Tarkoitan tällä sitä, vaikka korvaukset tuomittaisiin maksettaviksi, on eria asia saada ne perittyä.

  Mutta toivon, kaikkea hyvää, ja sitä että saisitte edes oikeudenmukaisen päätöksen asialle.

  VastaaPoista
 25. "Uusilla firmoilla ei ole tapaukseemme juridista kytköstä, eikä siten myöskään vastuuta."

  Vaikka yritys lopettaisi toimintansa, niin vastaavan työnjohtajan ja pääsuunnittelijan vastuut on henkilökohtaisia. Toinen asia on se, että mitä se oikeuden mielestä käytännössä tarkoittaa.

  VastaaPoista
 26. Onneksi törmäsin bloggiin vasta nyt, kun olemme loppusuoralla asentamassa parketteja. Meidän projektissa ainoastaan maalaus/rappausfirma oli myöhässä, ja syytelija suututti muita urakoitsijoita. Olimme kärsivällisiä ja he tekivät todella hyvää työtä. Uskallan sanoa, että joskus voi myös olla hyvä tuuri, sillä kuulen enemmän kauhu- kuin menestystarinoita. Olemme hengessä mukana, koeta pärjätä !

  VastaaPoista
 27. Valvoteamiin pettynyt täälläkin. Olin erittäin kiinnostunut löytämään helpon ratkaisun projektimme loppuunsaattamiseen, meilläkin vain lopputarkastusta ja pientä muutosta vailla oleva projekti. Mutta Valvoteam aloitti hieman väärällä tavalla mailaamalla usean kymmenen ihmisen maililistan niin, että vastaanottaja näki kaikki muutkin vastaanottajat. Siitä nousi melkoinen äläkkä ja jäin odottelemaan Valvoteamin vastausta keskusteluun ja anteeksipyyntöä. Kun sitä ei kuulunut, otin itse yhteyttä ja sain pahoittelut ja hinnan työmaakäynneille ja lisätöille/selvittelyille. Kun rupesin esittämään tarkempia kysymyksiä hinnoittelusta, minimiveloituksia ja sopimusluonnosta, sain vastauksen että voisin etsiä uuden pääsuunnittelijani muualta. Ja näin sitten teinkin, ei taida Valvoteam kauaa porskuttaa näillä toimintatavoilla...

  VastaaPoista
 28. Kokonaisuutena arvioiden tämä toiminta Suomessa huomioiden yleisesti rakennusalan ihmisten moraalin, on aivan liian paksua. Erityisesti tämä koskee pääkaupunkiseutua, mutta ongelmia on muuallakin.

  Jotenkin tuntuu siltä, että punainen lanka kadonnut. Ns. saappaat jalassa kaatuminen ei ole enää sääntö, perinteiset arvot, kuten rehellisyys on kadonnut.

  Voisin kysyä, miksi lähteä rakennuttamaan ?

  Miettikää ihmiset ainakin kolmesti asia.

  VastaaPoista
 29. Niin, ei se osaaminen ole toimitiloissa tai yrityksen nimessä. Osaaminen on niissä yrityksen työntekijöissä ja sen johdossa.

  VastaaPoista
 30. Ihan mielettömästi tsemppiä Ahoille toivottaa vielä yksi uusi anonyymi, joka sai Zekatasta / Valvoteamista lähinnä vain rahan menoa, hankaluuksia omaan projektiinsa ja pahan mielen.

  Valitettavasti en voi suositella ketään näissä yhteyksissä kohtaamaani henkilöä rakentajaperheille: osalta uupui meidän silmissä osaaminen, osalta kiinnostus asiakasta kohtaan ja osalta nämä molemmat.

  VastaaPoista
 31. Marraskuu on tullut. toivottavasti asianne on käsittelyssä. Itsellä vastaava meni välimiesoikeuteen jossa yleensä näitä asioita käsitellään. Päätös itselle oli ihan hyvä. Ihan kaikki vaatimukset ei menneet läpi mutta pääosa kylläkin.

  Itsellä kiinnostaa tietää mitä Arwo-taloille ja Helmannille tilanteessa kuuluu. Nythän tämä blogi on viime aikoina pelkästään Zekataan keskittynyt. Kuitenkin näkisin myös näiden kahden olevan osallisina tässä.

  VastaaPoista
 32. Päivitystä ootellaan. Kerros vähä missä mennää ? Ja voisit laittaa paypal tilin niin rupeat kerään avustusta oikeuteen / talon rojektin etenemiseen. Ei siinä ole kyse ahneudesta tahi muusta. Tällaisella keräyksellä lahjoittaja tietää, että avustus menee 100% oikeasti perille ja auttaa suomessa suomalaista ! Kerrankin näin ! Voimia pohojosesta !

  VastaaPoista
 33. Omastakin kokemuksesta tiedan oikeusprosessin tallaisissa tapauksissa varsin hitaaksi ja myos varsin raskaaksi oman pienen ongelmamme ratkaisuun kului n 18 kk eika tuossa ajassa paasty edes oikeuteen saakka vaan homma ratkaistiin sovittelulla, joten en lupaa asialle pikaista ratkaisua tana vuonne ja tuskimpa ratkeaa viela ensi vuonnakaan silla uskon nakemyserojen muodostuvan varsin suuriksi joka johtaa automaattisesti pitkaan ja tuskalliseen prosessiin jonka suurin voittaja on juristi :-(. Toivottavasti rakentaja on kiinnittanyt erityista huomiota juristin valintaan ?

  VastaaPoista
 34. Edellinen kommentti on asiallinen.

  Kun otetaan huomioon mahdollinen aikajänne, ajan kuluminen ja tästä aiheutuvat vahingot, tekevät nämä syyt oikeudesta saatavan päätöksen usein tyhjäksi.

  Tämä varsinkin kun on todennäköistä ettei vastapuolelta saada perittyä sille mahdollisesti maksuunmäärättyjä korvauksia.

  Jotta päätöksellä olisi jotain tehoa, tulisi se saada aina välittömästi, ilman aiheetonta viivytystä. Tehollisesti ratkaistuna tuollainen asia pitäisi saada viikkona ulos.

  On täysin naivia puhua oikeudesta ja oikeuden merkityksestä, jos päätöstä joudutaan odottaamaan kuukausia tai vuosia. Kyseessä ei ole silloin oikeudenmukainen oikeudenkäynti.

  VastaaPoista
 35. Minusta olisi isänmaallista jos vaikkapa Samuli tulisi julkisuuteen ja pyytäisi asiaa julkisesti anteeksi ja korvaisi kaikki vahingot.

  Lusikkaa ei osata vielä ottaa kauniiseen käteen ja myöntää ne aiheutetut vahingot, Suomessa on niin nuori kulttuuri. Monissa maissa pidetään kunnia-asina hoitaa vaikeatkin asiat ilman oikeudenkäyntiä loppuun.

  Taatusti helpottaisi hänenkin elämää.

  Loppuisi se lyijypainojen kantaminen hartijoilla.

  VastaaPoista
 36. Se on varmaa, että oikeudesta saatte tuomion, jos ette sitä ennen tee sovintoa. Tuomio voi olla myös vapauttava ja siten pettymys teille. Nämä yleensä kaatuvat yllättäviin juttuihin.

  Jos vastaajan maksettavaksi tuomitaan korvauksia, ei ainakaan tarvitse alkaa ulosottohakemusta täyttämään. Sieltä konkurssipesästä kun et saa mitään ja hakemus palautuu hakijalle. Todella ikävä tilanne.

  Taloudellisesti ette enää voi - valitettavasti - voittaa, mutta noin periaatteesta kyllä.

  Olisi kiva kuulla ajatuksia mitä aiotte tehdä lähivuosina, kun juttu on jonossa...?

  VastaaPoista
 37. Prosessihan lahtee sovinnon hakemisesta jota sitten haetaan ja haetaan. En tieda missa vaiheessa kyseinen juttu talla hetkella on mutta toivottavasti vastapuoli on jo lahettanyt ensimmaisen vastineensa jota on voinut sitten tutkia mikali nauramatta / itkematta on pystynyt. Jos oikein hyvin on mennyt niin istunto paivakin on mahdollisesti saatu jo kevaalle sovittua ja ensimmainen naytos saattaisi siten saada loppunsa jo ennen kesaa. Kaikenkaikkiaan kiinnostaisi tietaa mika tama proggiksen status on toisaalta tiedan ainakin paikallisen oikeustalon sen verta "ankeaksi" paikaksi etta en tieda olisiko ainakaan minulla intoa antaa vastaavassa tapauksessa minkaanlaista tilannepaivitysta oikeusjutuissa kun on aina melkoiset riskit. Laskeskelin joskus omaa caseamme ja paadyin siihen etta mahdollisuudet on kohtuullisesta korvauksesta aina tuonne 20...30 k€ laskuun saakka + tietty omat vahingot omasta pussista joten ei ole halpaa toi oikeuden saaminenkaan.

  VastaaPoista
 38. Kun oikeudessa ei oikeutta voida välttämättä käyttää oikein, on oikeudenkäynti kallis riski, jonka tulos on kyseenalainen.

  Toivon voimia ja jaksamista, miettikää kannattaisiko muuttaa Suomesta kokonaan pois, ja aloittaa hommmat muualla, puhtaalta pöydältä, maa on senverran sikamainen.

  Jos kuitenkin päätette jatkaa rakentamista, tuli ideana mieleen, että miten olisi teettäminen aikuiskoulutuskeskuksella.

  Pitäisi ainakin olla kohtuuhintainen.

  VastaaPoista
 39. Olisi mukava kuulla jotain päivitystä tilanteesta, esim. oletteko jatkaneet työmaata tai onko oikeusprosessi edennyt?

  VastaaPoista
 40. Miten homma eteni vai jäikö luu vetävän käteen?

  VastaaPoista
 41. Vahingossa osuin tähän Blogiin, kun tsekkasin mitä Samuli Suomala nykyään tekee.

  Aika yllättynyt tästä ryöpytyksestä, koska olin koko taloprojektin aikana Zekataan erittäin tyytyväinen. Sain vastaavalta mesulta hyviä ohjeita ja muutamaan ongelmaan apuja nopeasti. Kaikki dokumentit ja työmaakokoukset/valvontakäynnit meni ihan nappiin.

  Vastaava mestari katosi Zekatasta yllättäen ja siitä aistin että jotain oli tapahtumassa, sisäänmuutto tarkastuksessa muutettiin Samuli vastaavaksi kunnan papereihin.

  Lopputarkastusta ei vielä ole tehty, jossain välissä tuli sähköposti että tuo valvoteam hoitaa sen kun ajankohta tulee.

  Ehkä olin onnekas, tosin siihen en usko. Monesta saan kiittää rakennuksilla pyörinyttä urakoitsijaa ja omia taitojani, vaikka ihan kaikki ei mennyt ekalla kerralla oikein.. ;-) Harjoittelemalla oppii..

  VastaaPoista

Sana on vapaa. Toivon kuitenkin, että pysytään asiassa.