Uusia lukijoita suosittelemme aloittamaan tästä.

maanantai 16. toukokuuta 2011

Oikeudenkäyntiä odotellessa


Viimeinen kuukausi on ollut hiljaista blogin päivityksen suhteen. Aikamme on kulunut muuttopuuhissa uuteen halvempaan vuokra-asuntoon. Onneksi pahin on jo takana päin.

Pääsiäistä edeltävässä kirjoituksessa kerroimme, että meille on tarjottu konkreettista apua.  Erään talofirman toimitusjohtaja kävi tutustumassa kohteeseemme ja ilmoitti olevansa halukas auttamaan. Pyysivät talomme kuvatkin. Sitten katosivat. Osoittaa aikamoista "tyylitajua" käydä tuhlaamassa omaisuutensa menettäneen perheen aikaa täysin turhan takia. Onneksi edes toinen yrityksistä näyttäisi olevan mukana tosissaan.

Arwo-kivitalot valitti aikoinaan, että yritys ei saa mahdollisuutta päästä ääneen tällä palstalla. Annoimme yritykselle mahdollisuuden kommentteihin, mutta mitään ei ole kuulunut. Sen sijaan blogiin tuli jonkin ajan kuluttua seuraava anonyymi kommentti. Päätelkää itse, onko kirjoittaja täysin ulkopuolinen blogin lukija:

Blogin kirjoittaja on tainnut unohtaa kertoa olennaisia asioita itsestään!!! Jäi työttömäksi ja potki duunarit pois työmaalta. myrskyssä aiheutunut seinien romahtamaninen johtui ensinnäkin hänen omasta typeryydestään koska ei valanut seiniä heti niin kuin piti! Teki muitakin hommia itse raksalla ja pistänyt monia omia virheitään myös tämän "hellmannin" piikkiin. Ja nyt hakee oikeutta omista mokistaan levittämällä ja yleistämällä paska rakennuttajista tällaisella blogillaan. Tämä mies ei koskaan tulee saamaan oikeudessa voittoa koska purki sopimuksen "hellmannin" kanssa ja kertoi tekevänsä itse hommat loppuun. olisi kannattanut miehen miettiä ennenkuin menee sörkkimään omaa rakennustaan. Kun sopimus purettu ja itse jatkettu hommia raksalla ei oikeus ota tällaisia kuvia huomioon koska voivat olla osalta myös blogin kirjoittajan omia mokia. katsotaan kauanko tämä teksti tosi asiasta täällä pysyy vai poistetaanko se heti nähdessään että hups! jäipä oma osuus asioihin kertomatta! älkää uskoko kaikkea mitä kirjoitetaan hyvät ihmiset!!!

Anonyymi kommentoi tekstiä Rakennustyö Hellman Ky - kuvia25.4.2011Netin keskustelupalstoilla liikkuu paljon toinen toistaan hullumpia spekulaatioita hankkeeseemme liittyen. Siitä syystä valotamme hieman yksityiskohtia valinnoista, joita olemme tehneet.

Yhden puutalon rakentaneina halusimme seuraavan talomme olevan kivitalon. Kun tontti oli ostettu, niin seuraavaksi päätimme hyvissä ajoin palkata vastaavan mestarin ongelmien välttämiseksi. Lähetimme tarjouspyynnön kaikkiaan viiteen vastaavan mestarin palveluksia tarjoavaan yritykseen. Kaikista tarjouksista valitsimme Zekatan, joka oli tarjouksen antaneista toiseksi kallein. Valintamme painottui Zekataan, joka antoi ymmärtää olevansa varma valinta, koska he tekevät bisnestä ainoastaan pientalotyömailla.
Seuraavaksi oli vuorossa talopakettifirmojen kilpailutus. Lähetimme tarjouspyynnöt 18 kivitaloja tarjoavaan yritykseen. Tarjouskilvan edetessä kiinnostuimme yhä enemmän EPS-harkosta, koska lämmöneristävyys oli tärkein yksittäinen kriteeri runkomateriaalia valittaessa. Myös EPS-harkon kevyt käsiteltävyys siinä tapauksessa, että rungon pystytys jäisi meille, oli merkittävä etu.

Arwo-kivitalot oli ylivoimaisesti kallein tarjouksen antaneista kolmesta EPS-harkkotoimittajasta. Valitsimme kuitenkin sen, koska saimme heidän kauttaan mielestämme edullisen pystytysurakan. EPS-harkon helppo työstettävyys ja kevyt käsiteltävyys näkyi siis urakan hinnassa. Arwo-kivitalot lähetti työmaallemme Rakennustyö Hellman Ky:n, jolla ei ollut aikaisempaa kokemusta EPS-harkoista.


Katastrofin siemenet oli kylvetty. Mitä näille firmoille kuuluu tänään ?

- Zekatan vastaava mestarimme on hävinnyt yrityksen yhteystiedoista.

- Rakennustyö Hellman Ky:n omistaja on myymässä kolmikerroksista kivitaloaan.

Zekatan ja Rakennustyö Hellmanin Rating-luokitus on laskenut toukokuussa C-luokkaan:

Taloussanomien mukaan "rating on jatkuvapäivitteinen luokitusjärjestelmä, joka yrityksen toimintaa, taustaa, taloutta ja maksutapaa koskevaa informaatiota järjestelmällisesti keräämällä ja analysoimalla arvioi luottokelpoisuutta ja yrityksen kykyä selviytyä normaaliin liiketoimintaan liittyvistä luotoista."


Maailman suurimman yritys- ja luottotietoja tarjoavan Dun & Bradstreetin Ratingoppaan mukaan "vakuudeton luotonanto C-luokitetuille yrityksille merkitsee erittäin suurta luottoriskiä." "C-asiakkaan ovella on oltava ensimmäisenä jonossa."

- Arwo-kivitalot Oy on sen sijaan jättänyt hakemuksen kahdesta uudesta osakeyhtiöstä, jotka odottavat rekisteröintiä Kaupparekisterissä. Hakemus on jätetty sisään 3.5.2011.

Y-tunnus 0832396-3 Arwo-kivitalot Oy, jonka kanssa teimme kaupat

Uudet yritykset:

Y-tunnus 2406292-7 Arwo-kivitalot Oy
Y-tunnus 2406291-9 Arwo-kivitalot Oy Oulu


Ensimmäiseksi tulee mieleen, olisiko näillä järjestelyillä jotakin tekemistä sen kanssa, että me rakentajina kärsisimme myyjän aiheuttamat vahingot ja että Arwo-kivitalot voisi jatkaa toimintaansa entisellään. Muuta selitystä emme ainakaan toistaiseksi ole keksineet.