Uusia lukijoita suosittelemme aloittamaan tästä.

maanantai 16. toukokuuta 2011

Oikeudenkäyntiä odotellessa


Viimeinen kuukausi on ollut hiljaista blogin päivityksen suhteen. Aikamme on kulunut muuttopuuhissa uuteen halvempaan vuokra-asuntoon. Onneksi pahin on jo takana päin.

Pääsiäistä edeltävässä kirjoituksessa kerroimme, että meille on tarjottu konkreettista apua.  Erään talofirman toimitusjohtaja kävi tutustumassa kohteeseemme ja ilmoitti olevansa halukas auttamaan. Pyysivät talomme kuvatkin. Sitten katosivat. Osoittaa aikamoista "tyylitajua" käydä tuhlaamassa omaisuutensa menettäneen perheen aikaa täysin turhan takia. Onneksi edes toinen yrityksistä näyttäisi olevan mukana tosissaan.

Arwo-kivitalot valitti aikoinaan, että yritys ei saa mahdollisuutta päästä ääneen tällä palstalla. Annoimme yritykselle mahdollisuuden kommentteihin, mutta mitään ei ole kuulunut. Sen sijaan blogiin tuli jonkin ajan kuluttua seuraava anonyymi kommentti. Päätelkää itse, onko kirjoittaja täysin ulkopuolinen blogin lukija:

Blogin kirjoittaja on tainnut unohtaa kertoa olennaisia asioita itsestään!!! Jäi työttömäksi ja potki duunarit pois työmaalta. myrskyssä aiheutunut seinien romahtamaninen johtui ensinnäkin hänen omasta typeryydestään koska ei valanut seiniä heti niin kuin piti! Teki muitakin hommia itse raksalla ja pistänyt monia omia virheitään myös tämän "hellmannin" piikkiin. Ja nyt hakee oikeutta omista mokistaan levittämällä ja yleistämällä paska rakennuttajista tällaisella blogillaan. Tämä mies ei koskaan tulee saamaan oikeudessa voittoa koska purki sopimuksen "hellmannin" kanssa ja kertoi tekevänsä itse hommat loppuun. olisi kannattanut miehen miettiä ennenkuin menee sörkkimään omaa rakennustaan. Kun sopimus purettu ja itse jatkettu hommia raksalla ei oikeus ota tällaisia kuvia huomioon koska voivat olla osalta myös blogin kirjoittajan omia mokia. katsotaan kauanko tämä teksti tosi asiasta täällä pysyy vai poistetaanko se heti nähdessään että hups! jäipä oma osuus asioihin kertomatta! älkää uskoko kaikkea mitä kirjoitetaan hyvät ihmiset!!!

Anonyymi kommentoi tekstiä Rakennustyö Hellman Ky - kuvia25.4.2011Netin keskustelupalstoilla liikkuu paljon toinen toistaan hullumpia spekulaatioita hankkeeseemme liittyen. Siitä syystä valotamme hieman yksityiskohtia valinnoista, joita olemme tehneet.

Yhden puutalon rakentaneina halusimme seuraavan talomme olevan kivitalon. Kun tontti oli ostettu, niin seuraavaksi päätimme hyvissä ajoin palkata vastaavan mestarin ongelmien välttämiseksi. Lähetimme tarjouspyynnön kaikkiaan viiteen vastaavan mestarin palveluksia tarjoavaan yritykseen. Kaikista tarjouksista valitsimme Zekatan, joka oli tarjouksen antaneista toiseksi kallein. Valintamme painottui Zekataan, joka antoi ymmärtää olevansa varma valinta, koska he tekevät bisnestä ainoastaan pientalotyömailla.
Seuraavaksi oli vuorossa talopakettifirmojen kilpailutus. Lähetimme tarjouspyynnöt 18 kivitaloja tarjoavaan yritykseen. Tarjouskilvan edetessä kiinnostuimme yhä enemmän EPS-harkosta, koska lämmöneristävyys oli tärkein yksittäinen kriteeri runkomateriaalia valittaessa. Myös EPS-harkon kevyt käsiteltävyys siinä tapauksessa, että rungon pystytys jäisi meille, oli merkittävä etu.

Arwo-kivitalot oli ylivoimaisesti kallein tarjouksen antaneista kolmesta EPS-harkkotoimittajasta. Valitsimme kuitenkin sen, koska saimme heidän kauttaan mielestämme edullisen pystytysurakan. EPS-harkon helppo työstettävyys ja kevyt käsiteltävyys näkyi siis urakan hinnassa. Arwo-kivitalot lähetti työmaallemme Rakennustyö Hellman Ky:n, jolla ei ollut aikaisempaa kokemusta EPS-harkoista.


Katastrofin siemenet oli kylvetty. Mitä näille firmoille kuuluu tänään ?

- Zekatan vastaava mestarimme on hävinnyt yrityksen yhteystiedoista.

- Rakennustyö Hellman Ky:n omistaja on myymässä kolmikerroksista kivitaloaan.

Zekatan ja Rakennustyö Hellmanin Rating-luokitus on laskenut toukokuussa C-luokkaan:

Taloussanomien mukaan "rating on jatkuvapäivitteinen luokitusjärjestelmä, joka yrityksen toimintaa, taustaa, taloutta ja maksutapaa koskevaa informaatiota järjestelmällisesti keräämällä ja analysoimalla arvioi luottokelpoisuutta ja yrityksen kykyä selviytyä normaaliin liiketoimintaan liittyvistä luotoista."


Maailman suurimman yritys- ja luottotietoja tarjoavan Dun & Bradstreetin Ratingoppaan mukaan "vakuudeton luotonanto C-luokitetuille yrityksille merkitsee erittäin suurta luottoriskiä." "C-asiakkaan ovella on oltava ensimmäisenä jonossa."

- Arwo-kivitalot Oy on sen sijaan jättänyt hakemuksen kahdesta uudesta osakeyhtiöstä, jotka odottavat rekisteröintiä Kaupparekisterissä. Hakemus on jätetty sisään 3.5.2011.

Y-tunnus 0832396-3 Arwo-kivitalot Oy, jonka kanssa teimme kaupat

Uudet yritykset:

Y-tunnus 2406292-7 Arwo-kivitalot Oy
Y-tunnus 2406291-9 Arwo-kivitalot Oy Oulu


Ensimmäiseksi tulee mieleen, olisiko näillä järjestelyillä jotakin tekemistä sen kanssa, että me rakentajina kärsisimme myyjän aiheuttamat vahingot ja että Arwo-kivitalot voisi jatkaa toimintaansa entisellään. Muuta selitystä emme ainakaan toistaiseksi ole keksineet.
28 kommenttia:

 1. Moikka,

  Pitkään blogianne seuranneena haluaisin ihan selvyyden suoksi kysyä oletko sama henkilö kuin rak.palvelu Aho Oy --> Vanha Turuntie 571, 03150 HUHMARI --> osoite tiedoilla löytyy Kirsi sekä Petri Aho. Tämä asia kuinka sitten onkaan ei muuta sitä tosi asiaa, että mitä on sopimuksissa sovittu tehtävän jne...

  Terveisin
  Kaitsu

  VastaaPoista
 2. Olen itse ihmetellyt naapuritontilla hääräävän grynderin toimintaa. Oma työväki on minimaalinen ja kaikki urakat on erilaisilla alihankkijoilla.

  Mahtaako nykyään olla normaali käytäntö se, että jos jotain ongelmia tulee niin vastuu on sopivasti jollakin pienellä yrityksellä, joka on helppo heittää kanttuvei ja työt jatkuvat toisella nimellä? Minkäänlaista vastuuta ei tarvitse käytännössä ottaa.

  Täällä tuo grynderi on aiheuttanut tuohoja kaikkiin ilmansuuntiin ja pienet ongelmat on selkeästi lähdetty painamaan villaselle valehtelemalla aluksi ja varmistamalla että jatkotoimenpiteet ovat turhan vaikeat tuhoihin nähden. Yksi keskisuuri tapaus on maksettu hiljaiseksi ja suurinta tapausta on vatvottu nyt useita vuosia ilman lopputulosta. Vastassa on onneksi kovemman luokan yritysjohtaja ja grynderipuolelta on yrityksiä haastettu varmuuden vuoksi puoli tusinaa mutta vaikuttaa siltä että lopputuloksena kohteena tulee olemaan vain tyhjä yrityskuori, jolta rahoja ei ikinä tule saamaan.

  VastaaPoista
 3. "Pitkään blogianne seuranneena haluaisin ihan selvyyden suoksi kysyä oletko sama henkilö kuin rak.palvelu Aho Oy --> Vanha Turuntie 571, 03150 HUHMARI --> osoite tiedoilla löytyy Kirsi sekä Petri Aho. Tämä asia kuinka sitten onkaan ei muuta sitä tosi asiaa, että mitä on sopimuksissa sovittu tehtävän jne..."

  Lukijoiden kannattaa muistaa, että Suomeen mahtuu kymmeniä Petri Ahoja ja useita myös pääkaupunkiseudulle.

  Rakentajapalveluita tarjoava Aho ei todellakaan ole sama henkilö, kuin Villa Painajaisen isäntä, vaikka samoilla nimillä onkin siunattu. Onkin todella yllättävää, että myös vaimon nimi on molemmissa perheissä sama.

  Villa Painajaisen väki on asunut aikaisemmin Tuusulassa ja asuu nyt vuokralla Espoossa. Toinen Aho asuu aivan muualla.

  Villa Painajaisen isäntä on nörtti ja on ansainnut elantonsa 1990-luvulta lähtien IT-alalta. Tosin hän on valmistunut 1990-luvun alussa rakennusinsinööriksi yhdyskuntatekniikan linjalta, mutta kotitekoisen laman vuoksi joutunut uudestaan koulun penkille, eikä siten ole viettänyt päivääkään raksoilla ammatikseen.

  Toivottavasti tämä selventää asiaa. Käsittääkseni Rakentajapalvelu Aho on erittäin hyvämaineinen yrittäjä, jolta ainakin itse uskaltaisin ostaa palveluita rauhallisin mielin.

  VastaaPoista
 4. ihanaa helmanni ihanaa tämä on ihanaa....myy nyt pikaisesti se talo jottei sinusta tule maksajaa kun eskolla on vähän paineita.tosi kiva varmaan myydä kun tämä juttu pyörii täällä.saattaa siinä ostaja ehdokas miettiä pariinkin otteeseen että ottaako vai jättääkö.ennen käräjiä sen meinaat kuitenkin yrittää.ja sitten taas hommiin sikäli niitä edes on.ja jos on niin esko följyyn ja siirto kohteeseen b loistavalla ammattitaidolla.ja mitään ei ole tapahtunut.toinen firma nääs.kyl se siit sit....

  VastaaPoista
 5. Tere,

  Kiitos selvennyksestä "kysymys" Rak.Palvelu Ahoon liittyen. Nimet oli samat, joten siitä oli kysymys. Pitäkää lukijat ajatasalla kuten tähänkin asti. Voimia oikeuskäsittelyyn teille !

  //Kaitsu

  VastaaPoista
 6. Uuden ja vanhan yrityksen nimi ei voi olla sama, vanha yritys pitää lopettaa tai sen nimi pitää vaihtaa että nimen siirto onnistuu.
  Melkoista kikkailua, ei muuta kuin nopeasti oikeudelta päätös omaisuuden hukaamiskiellosta kaikkiin firmoihin ja vastuumiehiin.
  Jaksamisia!

  VastaaPoista
 7. Ainoa jännittävä juttu lienee tuo saatavien turvaaminen. Tsemppiä tuleviin koitoksiin.

  VastaaPoista
 8. Luin pikaisesti "painajaisen" historiaa. On villiä länttä rakentamisessa. Rakennuttajaa ei oikein loppujen lopuksi mikään laki tunnu sittenkään suojaavan. Kunnan viranomaisetkaan eivät ole vastuussa omista päätöksistään rakennuskohteessa? Rakennuttaja maksaa muidenkin virheet? Meilläkin oli pääsuunnittelija/vastaava mestari oikea mestari luiskahtamaan omasta vastuusta. Kun hänen virheensä tuli, niin tämä Tanskasen poika otti ja erosi. Haukkui rakennesuunnittelijan pelleksi, talotehtaan inssit ei ymmärtäneet mitään jne. lista oli pitkä. Projektin emäntä oli "pätevä projektipäällikkö". Isäntää vastaan hänellä ei ollut mitään. Kiristi sitten sillä, ettei tule nimiä paperiin, jos ei makseta loppulaskua. Toisessa kohteessa toimi samalla tavalla. Meidän onneksi rakentajaporukkamme on suurimmaksi osaksi pätevää. Onhan kaikenlasta säätöä tarvittu, mutta tuntuu, että lista kääntyy ennemmin huumorin puolelle, kun "painajaiseen" verrataan. Voimme suositella Tillanderia, nimenomaan Joukoa, tekee pätevää jälkeä. Rakentamista tai siis rakenuttamista helpottaisi, että itse olisi ammattitaitoinen sähkö-, lvi- ja rakennusinssi. Tavallisen ihmisen on vaikea hypätä niin moneen saappaaseen. Siksihän me palkkaamme ammattilaiset rakentamaan? Esim. lämmitystä valittaessa (laitteistoa) kannattaisi ottaa myyjän sijasta huoltopuoleen, asentajiin yhteyttä ja pyytää kertomaan hyvät ja huonot puolet. Yhden talon jälkeen tietää nyt enemmän tai ainakin luulee tietävänsä. Jos itse työssään sössisi ja vaarantaisi tekemisellään ihmisiä ja omaisuutta, kuten teillä rakentajat ovat tehneet, niin ovea olisi osoitettu moneen kertaan. Missä on ammattiylpeys? Vastuu työnsä jäljestä? Toivon, että oikeus voittaa, voimia taisteluun.

  VastaaPoista
 9. Olisi hyvä muistaa, että asioilla on aina kaksi puolta. Meidän tapauksessa ko. urakoitsija hoiti talon rungon pystytyksen erittäin asiantuntevasti ja hyvin. Tosin rakennusmateriaali oli eri.

  VastaaPoista
 10. Hei haluaisin varoittaa teita oikeuden saamisesta suomessa.

  Jos teillä ei ollut oikeusturva vakuutusta tämän painajaisen alkaessa maksatte oikeudenkäyntikulunne, käytätte järkyttävän määrän aikaa ja unoettomia öitä oikeudenkäyntiin jonka voitatte, mutta ette saa mitään muuta kuin kuluja (oikeusturva vakuutus ei pelasta, mutta laskee vähän kuluja)!

  Eli harkitkaa kannattaako 20ke korvaus ottaa vastaan tai yrittää saada se 30ke tasolle. Ei sillä, että se korvaa virheen vaan koska lienee paras ratkaisu Suomessa jossa petos ja epärehellisyys jää päivittäin rankaisematta.

  Oikeutta suomessa saa puukolla ja haulikolla.

  VastaaPoista
 11. http://www.taloussanomat.fi/yritykset/protestit/?s=Hellman+Ky&ta=UU&paivamaara=&tabs=&submit=Hae

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa ihmeelliseltä. Itsellä ei Arwo-taloista ole kokemusta. sen sijaan Zekata valvoi ja itse en isompia ongelmia kohdannut. Mitä nyt lasku olisi voinut olla pienempi. Aikoinaan kuin ilmoitin joka työvaiheen tarkastuksen kävivät katsomassa.

  Varmasti tapahtuu virheitä aina välillä ihmiselle koska loppupeleleissä kaikki ovat vaan ihmisiä. Jos noi määrät pitävät paikkansa ja firmat on pitkään toimineet eivät kaikki kohteet ole suinkaan epäonnistuneita. Tottakai se jolle epäonnistuminen sattuu on heikossa asemassa. Luullakseni nyt rakennus Hellman on eniten kompuroinut kun ensimäistä uudella tavalla rakennettavaa kohdetta ovat lähteneet tekemään. Ja toi hinta on hälyttävän alhainen. ei tuolla saa edes kaikkia tavaroita kunnolla. aina ei sitä edullisinta kannata valita lienee tämän tarinan opetus.

  VastaaPoista
 13. Arwo kivitalojen kannattaisi varmaan haastaa nyt tuo Hellmanni ja hommata sen omaisuus hukkaamiskieltoon (jos eivät vielä ole haastaneet). Ky:n omistajat vastaavat omalla yksityisomaisuudellaan mahdollisista korvauksista. Ehkä talo on sen takia myynnissä, ehkä ei.

  Asunto lienee tämä?
  http://kuluttaja.etuovi.com/kohde/41526

  Ainakin sama osoite kun Rakennustyö Hellman Ky:llä. Ihan kiva kämppä, löytyy uima-allasta jne. Ihmetyttää miten kukaan itseään arvostava urakoitsija ottaa urakan vastaan, jos ei ko. raaka-aineita osaa työstää.

  VastaaPoista
 14. Tänään HS:ssa oli juttu, jonka innoittamana löysin tänne. Ikävä juttu, että projekti on mennyt pahasti pieleen.

  Meillä on päinvastaista kerrottavaa Zekatasta, tosin vastaavana on toiminut eri henkilö. Olemme remontoimassa 1958 isäni rakentamaa tiilitaloa ja teetämme siihen myös laajennuksia. Ilman Zekatasta saatua apua projektimme ei olisi onnistunut läheskään yhtä hyvin. Projekti tosin on vielä kesken, mutta ei ole syytä epäillä, etteikö tämä valmistu aikanaan.

  Omasta kokemuksesta voisin päätellä, että Villa Painajaisen kohdalla on ollut paitsi huonoa tuuria myös vääränlaista johtamista ja rakennuttamista. Olemme halunneet arvostaa projektiimme osallistuvia ja yrittäneet luoda työmaallamme hyväntuulista tekemisen meininkiä erilaisin keinoin, sen sijaan että olisimme hiillostaneet tekijöitä ja luoneet ahdistuksen ilmapiiriä. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

  Kun en ole rakentamisen ammattilainen vaan tietotekninen suunnittelija, olen keskittynyt kyselevään laadunvalvontaan ja huolelliseen etukäteissuunnitteluun muunmuassa Sketchup-ohjelmiston avulla. Muutama huolimattomuusvirheen olen mielestäni onnistunut havaitsemaan ennenkuin niiden korjaamisesta olisi tullut lisäkustannuksia.

  VastaaPoista
 15. Huh mitä luettavaa. Itse rakensimme/rakennutimme myös kivitalon. Toimittaja (ei Arwo) hoiti asiat todella hyvin. Meidän virhe tapahtui timpurin ja valvoja suhteen. Timpuri (entinen ystäväni) kertoi osaavansa rakentaa kivitaloja ja jos minä toimin pystytyksessä apuna, homma hoituu. No ensimmäistä taloa rakentamassa olleena en juuri tiennyt mistä voi oikaista.. Ja kun Valvoja näytti olevan ystävä timpurin kanssa niin tiedättehän mitä siitä seuraa.. Jos valitin valvojalle jostain työstä, sekunnin päästä soitosta timpuri soittaa, että mitä mä nyt valitan.. Nyt sitten paikkailen virheitä itse. Ja mitä enemmän opin. Siltä paremmalta näyttää oma jälki.

  Ja mitä tuohon yleiseen rakentamiseen tulee. En missään alalla ole huomannut tälläistä kusetusta. Ihan joka asian suhteen. Hinnat, laatu, aikataulu jne. On villit ajat. Kunhan jollain keinoilla lyödään paketti kasaan ja paetaan sitten toiselle työmaalle..

  VastaaPoista
 16. Pakko kirjoittaa tähän Eskolle pari ilmaista vinkkiä miten näitä asioita hoidetaan. Lukee varmaan näitä kommenteja. En tiedä miten asianajajasi on neuvonut sinua, mutta tässä olisi ehdotukseni miten asia kannattaa hoitaa.

  1. Ensimmäiseksi lopeta asiakkaan kanssa väittely. Tätä asiakasta ei selvästi pysty pelottelemaan oikeus jutuilla, koska näyttää siltä, että todisteet puhuvat puolestaan. Muutenkin itsensä nolaaminen netissä pahentaa tilannetta entisestään. Nykyään on tämä suuri internet ja tieto leviää. Ihmiset ovat heikomman puolella ja varsinkin nyt kun juttu on vielä suomen luetuimmassa päivälehdessä, niin en usko että sympatiaa heruu.

  2. Sovittele. Panosta markkinointiin ja nosta yrityksen imago ylös. Täällä jo muutama talorakentaja näyttää tarjonneen apuaan ja ottaa huippumainoksen itselleen auttaen näitä ihmisparkoja. Älä anna niiden tehdä sitä, vaan korjaa firmasi asia itse. Maksa asiakkaalle kaikki kulut + kymppi-pari ylimääräistä korvausta. Ylimääräinen korvaus siksi, että saat mahdollisesti pelastettua vielä maineesi. Yritä saada kyseisestä taloprojektista artikkeli Arwo-Kivitalojen sivuille ja mainosta miten yrityksesi piti näiden asiakkaiden puolia, kun alihankkija petti. Osta lehti-ilmoitus jossa kerrot esim seuraavaa:
  "Arwo-Kivitalo on erittäin pahoillaan perheelle aiheuttamasta vaivasta. Arwotalo on korvannut kaikki kulut korkoineen. Puutteet johtuivat alihankkijan ammattimaidottomuudesta. Jatkossa Arwotalot valitsee vain luotettavia alihankkijoita. Joten kaikilla on mahdollisuus saada edullinen ja laadukas kivitalo avaimet-käteen periaatteella." (Kyseinen liikeideahan on nerokas, koska harva yhtiö tarjoaa avaimet-käteen palvelua kivitalo rakentamisessa). Pitää vain jatkossa valita luotettavemmat alihankkijat. Perustaa vaikka tytäryhtiö hoitamaan rakentamisen?

  3. Haasta oikeuteen Rakennustyö Henri Hellman ky. En ymmärrä miksi alunperinkään aloit asiakkaan kanssa tappelemaan. Alihankkijasi on vahingonkorvausvelvollinen sinulle. Tuskin sellaista sopimusta olet tehnyt, että alihankkija on täysin vastuuton. Ky:sä omistaja tosiaan vastaa yksityisellä omaisuudellaan, jota tässä tapauksessa näyttää olevan lähes puoli miljoonaa. (Firman osoitteessa oleva velaton kolmkerroksinen kivitalo kaupan). Nyt kannattaa olla nopea ja olla ensimmäisenä velkojana, jotta saat korvauksesi. Todennäköisesti plus miinus 0 jäät ehkä pahimmillaan kympin pari tappiolle. Saat kuitenkin imagon pelastettua, mitä ei voi mitata rahassa. Lisäksi tulet menettämään paljon enemmän rahaa, jos lähdet tätä asiakkaan kanssa oikeuteen viemään. Emme elä enää 90-luvulla jolloin asiakkaan peloittelu asianajajan ja oikeuteen viemisen avulla auttaa. Nykyään ihmiset ovat hyvin tietoisia oikeuksistaan ja varsinkin internet helpottaa asiaa. Huono mainos tulee aina kalliimmaksi, kuin korvaus.

  4. Jatka tehokasta markkinointia ja imagon kehitystä. Laita nettisivuille artikkeleita, jossa on haastateltu onnellisia Arwo-kivitalon omistajia. Niele ylpeytesi ja anna vaikka lehtijuttu, jossa pahoittelet vielä kerran ja kerrot kuinka yrityksesi on tehnyt kaikkensa, jotta asiaks olisi tyytyväinen. Muista mainostaa uusia luotettavia alihankkijoita. Pidä hyvä hinta-laatu -suhde, niin talot menevät varmasti jatkossa kaupaksi.

  Kannattaa harkita noita neuvojani, niin yrityksesi saattaa selvitä ilman konkurssia ja kääntää jopa tämän voitokseen. Sovintoehdotuksesi pitää vielä olla sellainen, jonka saa laittaa tänne blogiin, jotta ihmiset tajuavat että homma on läpinäkyvä. Luotettavat firmat ovat läpinäkyviä. Hoida homma nopeasti, ennen kuin muut firmat ottavat tästä pisteet kotiin. Siihen ei varmasti mene kauaa tuon hs-jutun jälkeen. Jos joku toinen kivitalo yritys tulee ja korjaa tilanteen, niin tiedätkö miten heidän myyntinsä tulee kasvamaan? Tässä vinkki myös muille talorakennus yrityksille :)

  VastaaPoista
 17. Hei, minäkin löysin sivuillenne Hesarin jutun perusteella. Voimia teille! Talon rakentaminen ei kuulu vahvimpiin puoliini, mutta pidetään peukut ja varpaat teidän puolesta pystyssä. Tsemppiä! Terveiset Oulusta.

  VastaaPoista
 18. Rakennusprojektin äskettäin aloittaneena on tullut seurattua tähän caseen liittyvää keskustelua. Tietoisena tapauksesta siinä määrin kuin mahdollista olemme aloittaneet yhteistyön tämän kyseisen rakennusmestarin kanssa. Ennen yhteistyön aloittamista tapaus käytiin läpi.

  Asiat rakennusmestarin kanssa ovat luistaneet hyvin tai erittäin hyvin. Jos tilanne pysyy hyvällä tolalla loppuun asti, palaan mielelläni asiaan, sillä loputon mustamaalaaminen on mielestäni tarpeetonta.

  On äärimmäisen ikävää, että yhdestä talosta on syntynyt tällainen soppa ja julkinen käsittely. Sympatiani ovat toki myös rakentajaperheen puolella.

  VastaaPoista
 19. Miksi poistat kommentinantajista ne jotka kyseenalaistavat sinun ja perheesi tavan toimia projektissasi? Valitettavasti olet tehnyt toiminnassasi virheitä joiden takia et tule saamaan euroakaan korvausta mistään.

  VastaaPoista
 20. Emme ole poistaneet blogista pitkään aikaan yhtään viestiä. Olen pahoillani, jos viestisi ei ole tullut läpi. Olisitko ystävällinen ja yrittäisit uudestaan?

  Poistetuista viesteistä suurin osa on liittynyt uskontoon, joten moderointi on ollut 'pakollista'. Kaikki viestit on kuitenkin säästetty.

  Kannattaa myös muistaa, että blogi on päiväkirja. Eiköhän jokainen päiväkirjan kirjoittaja itse päätä, mitä asioita kansien sisään laitetaan.

  VastaaPoista
 21. Olimme hyvin ilahtuneita huomatessamme Helsingin Sanomien, 1.6, tekemän "Villa Painajainen" kirjoituksen, joka käsitteli projektianne.

  Toivomme, että kyseinen kirjoitus ohjaa projektianne päättymään oikeaan suuntaan.

  Voimia!

  VastaaPoista
 22. voitteko kertoa miten hellmannin oman talon myynti liittyy tähän?? ei käsittääkseni mitenkään!!vai?? aikaisemmissa kommenteissa viitattiin et sisustuksesta päätellen,näkee minne kusettaja on rahat laittanut!! käsittääkseni yhden talon urakkalla ei hirveästi rakennella uima-altaita!?!? vai!?! projektihan on mennyt totaalisesti päin p..... ei siinä mitään!! kertokaa ihmeessä??

  VastaaPoista
 23. Luin keskiviikon Hesarin vasta tänään (monesti Hesareita tulee luettua päivien viiveellä) ja kiinnostuin sen verran, että oli pakko tulla ottamaan tästä selvää. Lähinnä tuo ”puolustuksen puheenvuoro” tuntui jäämään kuten elokuvissa ”to be continued” kohtaan.

  Olin varma, että tämä blogi on täynnä kommentteja ja mahdollisia auttajia. Eipä näy kommentteja, ja näköjään talofirmastakin oli yksi turhan lupaaja ilmaantunut jo aikaisemmin. Saisi nämä lupaajatkin listata blogeissa ihan nimellä. Lupaaminen on todella helppoa. Tuntuukin, että monelle esim. sähköposteihin vastaamatta jättäminen on pienempi paha, kuin niihin vastaaminen myöhässä.

  Nämä jäivät vaivaamaan mieltä: Mitä jos kesämyrskyä ei olisi ollut? Toinen mikä jäi vaivaamaan on kiviharkot. Mielestäni on myös ammattitaitoa osata myöntää, että joku homma ei vaan onnistu. Tässä on monelle firmalle ”hyvä” esimerkki miten käy, jos lähdetään tekemään isoja projekteja ilman tarpeellista osaamista.

  Toivottavasti talo saadaan vielä pystyyn. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 24. Jätin tänne kommentin eilen, mutta sitä ei ole julkaistu. On varmaan hukkunut jonnekin. Pahoittelut painajaismaisesta projektista. Kuitenkin olette myös itse tehneet virheitä ettekä ole täysin syyttömiä asioiden kulkuun. (Hesarin jutusta päätellen.)

  Ihmettelin myös että on melko mautonta ilakoida kun muille ihmisille, tai firmoille, tulee taloudellisia ongelmia. Varsinkin jos itsellä voi olla osuutta asiaan. Firmat työllistävät ihmisiä, ja työttömyyden aiheuttamisella ei luulisi kenenkään ylpeilevän. Ja jos joku joutuu myymään kotinsa, sen ei pitäisi olla julkinen ilonaihe.

  VastaaPoista
 25. Arwo-kivitalot (0832396-3) on jättänyt jakautumissuunnitelman, jonka mukaan varat ja velat siirtyvät Arwo-kivitalot Oy Oululle (2406291-9) ja Arwo-kivitalot Oy:lle (2406292-7).

  Vuoden 2010 tilinpäätöksen mukaan jakautumiselle ei ole Arwo-kivitalojen kannattavuuteen liittyviä syitä, joten saattaa olla, että kumppaninne pyrkii siirtämään vastuut muualle ja lopettamaan sitten toisen yrityksen.

  Tilinpäätökset ja jakautumissuunnitelma ovat julkisia tietoja, jotka voi tilata Kaupparekisteristä.

  Kirjoitit blogissa, että ette pidä mahdollisena oikeudenkäyntiä. Eipä taida jäädä paljoa muita vaihtoehtoja, jos teille tarjottu hyvityssumma tuntuu liian pieneltä. Faktat tuntuisivat olevan vahvasti teidän puolellanne.

  Minusta on raikasta, että olette asiallisesti ja tarkasti tuoneet kokemuksianne pohdittavaksi muille, jotka harkitsevat rakentamista.

  Ikävää on ollut lukea joitain kommentteja, joissa teitä on koetettu syyllistää.

  En ole huomannut, että kenenkään yrityksen tai henkilön taloudellisilla vastuilla tai vaikeuksilla olisi ilakoitu. Oman kokemukseni mukaan rakennusalalla ryhdytään harjoittamaan liiketoimintaa liian heppoisin resurssein osaamisen suhteen sekä taloudellisesti.

  Ammatinvalinta on Suomessa vapaata. Yrittäjäksi ei kannata ryhtyä, jos yrittäjä ei kykene liiketoimintaa suunnitellessa ottamaan riittäviä vakuutuksia ja pääoman tarvetta huomioon.

  Nim. Watanabe

  VastaaPoista
 26. Siellä se talonraato seisoo paikallaan kaiken lumen alla, betonimylly edelleen keskellä olohuonetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmaan itse rakentajankin on syytä katsoa peiliin, jos mitkaan sovitteluesitykset eivät kelpaa. Asennetta kannattaisi muuttaa, niin asia alkaisivat selvitä ja kiista ratketa.

   Poista
  2. Hmmm. Kävimme ENSIMMÄISTÄ kertaa sovittelemassa perjantaina 16.3. ja pääsimme välisovintoon asiassa. Uusi sovittelu on vielä edessä. Emme ole vielä kerenneet päivittää blogia, mutta sovittelussa oli positiivinen henki Arwo-Kivitalojen ja Hellmanin kanssa.

   Poista

Sana on vapaa. Toivon kuitenkin, että pysytään asiassa.