Uusia lukijoita suosittelemme aloittamaan tästä.

Rakennustyö Hellman Ky - kuvia

Ensimmäinen valu takana ja malliesimerkki eps-harkkojen tuennasta.
Harkkojen sisäpinnassa olevat neljä lautaa eivät ole valutukia, vaan linjureita kantavien väliseinien harkoille.Kieroa seinää julkisivulla

Kieroa seinää takapihalla

Urakkaporukan näkemys tiiviistä seinärakenteesta

Kylmäsiltaa koko seinän leveydellä

Detalji edellisestä kuvasta. Nerokas Legomainen rakenne takaa helpon asennuksen ja tiiviyden

Myrskyn jälkeen...

Etsi tästä kuvasta vähintään 10 pystyterästä. Vastaavan mestarin mukaan ne ovat siinä.
Huomatkaa myös puukiila ja tuhti annos uretaania. Miksiköhän seinä repesi juuri tästä saumasta?
Myrskytuhot olivat ilmeisesti kuitenkin onni onnettomuudessa.
Ilman myrskyä urakoitsijan laiminlyönnit olisivat jääneet pimentoon.
Tässä kohdassa harkkoa oli ladottu 4 metrin korkeuteen, jolloin valu olisi aika varmasti pullahtanut.
Tuotevalmistajan mukaan seinä voidaan valaa korkeintaan kolme metriä korkeana yhtenä valuna.

Tässä kellarin valu pullahti ensimmäisen kerran.
Tässä sama valu pullahti toisen kerran pettäneen kiinnikkeen takia.

Kolmas pullahtanut valu.
Tässä valmista pohjaa kellarin "kuilun" anturalle, jonka valu kuului urakkaan. Jäi tekemättä.

Talven jäljiltä kaivannon reunat sortuivat monttuun ja isäntä joutui tekemään pohjat uudestaan.
Tuli raapaistua myös sähkönsyöttöä. Onneksi suojaputki otti osuman vastaan.
Tavarantarkastusta varten piikattu talon pääty auki. Niin on raudat siinä sulassa sovussa ja hyvässä järjestyksessä.
Ei näytä ihan samalta, kuin rakennesuunnittelijan kuvissa.


Kodinhoitohuoneen oviaukko kellarissa. Aika niukasti betonia seinärakenteessa.84 kommenttia:

 1. Huh-huh, melkoista toimintaa! Olemme itsekin harkinneet EPS-talon rakentamista (Palikka) ja tämä blogi kyllä pysäytti miettimään. Emme nimittäin itsekään ole mitään rakennusalan ammattilaisia, joten suoraan sanoen pelottaa koko rakennushanke, kun tarkoituksemme olisi ostaa talo samalla tavalla avaimet käteen -periaatteella kuin tekin.

  Vaikka onnistuneita taloprojekteja on taatusti enemmän kuin epäonnistuneita, niin melkoista arpapeliä tuo rakentaminen tuntuu olevan, ellei ole tiedossa jotain oikeasti pätevää vastaavaa mestaria ja rakennusporukkaa. Meillä kun ei ole, niin pitää ihan oikeasti alkaa harkita koko hankkeen pistämistä jäihin - sen verran isoilla panoksilla tässä pelataan.

  Jos nyt kuitenkin päätämme ryhtyä projektiin, niin kiitos noista varoituksen sanoista: osaamme ainakin välttää nuo yritykset, joita ette suosittele. Teille toivotan jaksamista ja toivotaan, että asiat selviäisivät nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herää kysymys minkä alan ammattilainen on rakennuttaja!?
   Olisi syytä mennä peilin eteen ja miettiä missä kohtaa asiat on lähteneet käsistä. Rakentamaan ei kannata lähteä jos ei ole pienintäkään projektin johtokykyä.

   Poista
 2. Eihän siinä. Mä en voi muutakun kunnioittaa kun olette jaksanut. Voimia molemmille osapuolille ja olkaa ylpeitä itsestänne kun ootte pysyny lujina!! Toivon teille onnea projektiin ja elämään.

  VastaaPoista
 3. :( Hyvä, että olette jaksaneet pitää puolianne. Meillä on puutalon rakennus meneillään ja Zekatalta vastaava mestari ja pääsuunnitelija. Pääsuunnittelija on tähän mennessä vaihtunut 4 kertaa, eikä kukaan siellä tosiaan tunnu tietävän mitään projektistamme, eikä heitä vaikuta kiinnostavan. Paljon asioita meilläkin on mennyt pieleen, mutta ei kyllä yhtä pahasti, kun teillä uskaltaisin väittää. Jaksamisia!

  VastaaPoista
 4. Voi ei! :( Mitä jälkeä... Voimia ja jaksamista teille... Eipä tähän muuta osaa sanoa...

  VastaaPoista
 5. Helvetti mitä vempulaporukkaa tästäkin maasta löytyy. Pistää todella vihaksi teidän puolesta. Hienoa, että olette jaksaneet laittaa tarinanne verkkoon luettavaksi. Voimia teille.

  VastaaPoista
 6. Aivan järkyttävää piittaamattomuutta. Rakennusfirmat vastuuseen ja kaikesta korvaukset sekä päälle liiketoimintakielto. Tässä on sitten ilmeisesti jonkun tyyppinen "hyvä-veli"-kerho takana.

  Kyllä se meidänkin rakennusprojektin valvoja oli "vähän sinnepäin", mutta mitään näin suurta vahinkoa ei onneksi sattunut. Otimme talotehtaalta valmiin tilaelementtitalon, joka oli nopea ja helppo ratkaisu.

  Mielenkiintoista näissä rakennushommissa on se, että vaikka palkataan isolla rahalla kaikki pakolliset ammatilaiset ja vähän ylimääräistäkin niin kuitenkin saa itse olla joka päivä valvomassa ja ottamassa selvää siitä miten asiat pitäisi oikeasti tehdä.

  VastaaPoista
 7. Jos vastaava mestari on urakoitsijan palkollinen sisältää riskin siihen että vastaavaa mestaria kiinnostaa lähinnä urakoitsijan (eli työnantajansa) etu, ei rakennuttajan etu.

  VastaaPoista
 8. Olen toiminut rakennusmestarina 28 vuoden ajan. Tavannut Hellmannin kaltaisia suhareita paljon.
  Heidän tunnistamisensa ulkoisin merkein on ammattitaitoa, joka tulisi olla valvojalla/vastaavalla mestarilla. Samalla tavoin tosin toimii monella muullakin alalla puuhastelevat suharit, rakennusalalla on toki pohjanoteeraukset. Arwo-kivitalot on tässä se, joka tulee asettaa vastuuseen, koska tarina ei kerro, millaisella sopimuksella ollaan liikkeellä, on vaikea ottaa kantaa urakoitsijan vastuuseen. Tsekata nyt ainakin vastaa oman palkkionsa edestä, kuten konsultin tulisi aina, kiinnostavaa olisi tietää, kuka on pitänyt rakennekatselmukset ennen valuja. Kaikki on joka tapauksessa mennyt päin P:tä, se on selvä, vika on niin sysissä, kuin sepissäkin. Tosin maallikkorakennuttajan olisi pitänyt hankkeeseen ryhtyessään ehkä paremmin valita kumppaninsa, tämä toki on vaikea ja vaativa tehtävä, josta tämä hanke on hyvä esimerkki. Rakennusmestari saaristosta.

  VastaaPoista
 9. Arwo kivitalot on tehnyt tuhojaan myös Tampereella ja ne johtivat oikeustoimiin. Ihmettelen että saavat vieläkin kusta ihmisiä linssiin.

  VastaaPoista
 10. Tuo Tampereen keikka kiinnostaa tavattomasti. Miten oikeudessa kävi ja mistä oli kyse? Voitko valaista asiaa tai jotenkin ilmoittaa, mistä voin hakea lisätietoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   haluaisin ottaa yhteyttä. Taitaa olla sama juttu kuin teillä, saman porukan kanssa. Saako yhteystietosi jotenkin...?

   Poista
  2. Hei.

   Laita yhteystietosi tähän kommenttiosioon. Otan sinuun yhteyttä. kommenttia en luonnollisesti julkaise.

   Poista
 11. Käsittämätöntä! Toivon sydämestäni, että oikeus voittaa!

  VastaaPoista
 12. Tsemppiä,koittakaa jaksaa!

  VastaaPoista
 13. Nyt on ilmeisesti Hellmanin talo myynnissä, ainakin tämä on yrityksen kotipaikka kauppalehden reksisterin mukaan:

  http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/6652487

  Sisutuksessa kyllä näkyy minne ihmisiltä huijatut rahat on poltettu.

  Toivottavasti heillä on konkurssi ovella koputtelemassa. Ei noin huonoa työtä voi edes vahingossa tehdä. Jaksamisia!

  VastaaPoista
 14. PYSYKÄÄ KAUKANA PALIKASTA JA URAKOITSIJOISTA!
  Palikka-talon pystytykseen vaaditaan huolellisuutta alimmissa riveissä, yksikään harkon pääty ei saa hammastaa yhtään, sitä varten ne pienillä muovikiiloilla tasataan anturan päältä. Jos vähänkin kahden harkon välinen sauma hammastaa, jatkossa leegot eivät mene pontteihin!

  VastaaPoista
 15. Konkurssi ei ole kenenkään etu, nimi vain vaihtuu ja toiminta jatkuu entisellään. Todellinen oikeudessa haettu tuomio ja riittävä julkisuus tarvitaan.

  VastaaPoista
 16. Hyvä runkomateriaali pilattu ala-arvoisella työllä. Oma talo tehty itse vastaavalla harkolla (ei Palikka) ilman ongelmia. Tiivis, lämmin ja vahva rakenne. Tosiaan lähtö anturan päältä täytyy olla ehdottoman suora hammastuksen välttämiseksi. Harkkojen ladontaa ja "passausta" helpottaa, jos ei käytetä liimaa harkkojen välissä vaan valmis seinä vedetään "nippuun" terästen avulla ennen valua. Vetoteräksiä varten anturassa pitää olla koukut.

  VastaaPoista
 17. http://www.zekata.fi/yhteystiedot/

  VastaaPoista
 18. Ainoa hyvä "palikka talo" on Lammi harkko.

  VastaaPoista
 19. Hienoa että joku tekee tälläisia juttuja kaikelle kansalle! Monet varmasti viisastuvat tästäkin tarinasta!
  Suuri kiitos!

  VastaaPoista
 20. Juttu näyttää leviävän hyvin facebookissa!! Pistäkääpä muutkin jakoon, niin eiköhän tässä tule julkisuutta ja sitä kautta oikeutta.

  VastaaPoista
 21. Laittakaa firmojen nimien lisaksi esille myos tekijoiden nimet, jotta kukaan ei vaan palkkaa vahingossakaan! Tallaiselle blogille on todellakin tarve.

  Itsekin talon rakentaneena en voi muuta kuin myotaelaa ja toivoa voimia! Ja Espoon "palveluista" olen tasmalleen samaa mielta: aivan syvalta.

  Tsemppia!

  VastaaPoista
 22. Aivan käsittämätöntä touhua. Luin koko tarinan, ja pistän kyllä varoitusta eteenpäin! Tsemppiä ja jaksamisia, pysykää lujana!

  VastaaPoista
 23. oikeen hävettää olla rakennusyrittäjä
  jaksamista teille

  VastaaPoista
 24. Muistakaa nyt kaikki että tällä talolla ei ole Palikan kanssa mitään tekemistä.Täysin eri tuote ja ilman leego nappuloita...

  VastaaPoista
 25. Tämähän on melkeen kun Pikkumatin auton renkaan paikkaaminen purukumilla... Ei herranjestas! Mihin on kadonnut Suomalaisten rakentajien ylpeys hyvästä laadusta???

  No eipä sinänsä.Kämpässä oli ikkunaremontti ja pyysin mestareita katsoo ku uusista ikkunoista veti enemmän kun vanhoista! Totesivat et jaahas joko ne taas on asentanu ikkunat väärin vaikka hän on moneen kerataan käskeny tehdä toisin!!! (eli ohjeiden mukaan...)

  Elikä työntekijät ei ota mitään vastuuta, eivät välitä/tiedä mitään, ovat vain töissä.. :(
  Jaksamisia teille!

  VastaaPoista
 26. Voimia, jaksamista ja kaikkea hyvää tulevaisuudessa teidän perheellenne!

  Tämä on jotain niin järkyttävää toimintaa näiltä kaikilta osapuolilta. Ikävintä on vielä nämä vastaavat mestarit jotka näemme osaavat vain kirjoittaa laskuja. Häpeä Zekata!

  VastaaPoista
 27. Pakko kommentoida kun pisti silmään tuo ihmisten luokittelu uskonnon mukaan. Meillä oli toisen taloprojektin työmaalla lestadiolaisia rakennusmiehiä ja rakennesuunnittelijana voin sanoa, että niin hyvää jälkeä harvoin näkee. Että en suosittele yleistämään..

  VastaaPoista
 28. Olen Anonyymin kanssa täsmälleen samaa mieltä. Luokittelu uskonnon mukaan ei kuulu hyviin tapoihin. Siitä syystä poistin kyseisen kommentin. Kiitoksia tarkkaavaisuudesta.

  VastaaPoista
 29. ..edelliseen pakko kommentoida, ettei kuulunut minunkaan tapoihini ennenkuin sain oikein kunnolla tuta yhteiskunnan säännöt omiin sääntöihinsä vaihtaneesta ryhmästä...

  VastaaPoista
 30. Radiostakin tuli pari viikkoa sitten juttu suomalaisen rakentamisen ja rakentajien tasosta, ei mitenkään mieltä ylentävää.Ei pidä yleistää mutta huonoa laatua löytyy aika lailla.

  VastaaPoista
 31. Äärimmäisen ikävä tapaus, toivon, että saatta asiallenne oikeutta. Rakennamme itse parhaillamme taloa Espooseen ja täytyy myöntää, ettemme noviiseina olisi uskaltaneet lähteä urakkaan ilman, että oma, eläkkeellä oleva isäni lupautui vastaavaksi mestariksi ja appiukkoni kvv-vastaavaksi. Valvovan tahon täytyy pitää rakennuttajien puolta ja häneen täytyy voida luottaa. Tsemppiä taistoonne!

  VastaaPoista
 32. Järkyttävää toimintaa.. Jouduin katsomaan kuvat teksteineen useampaan kertaan, en pysty uskomaan, että tässä on ammattilaiset olleet tekemässä yhtään mitään! Pistää taas miettimään uskaltaako tässä ryhtyä toiseen rakentamisprojektiin.. Jaksamista koko perheelle!

  VastaaPoista
 33. Veret seisauttavia kuvia, jotka onneksi toimivat kiistattomina todisteina kädenväännössä. Ei tällaisen kuvakavalkadin jälkeen luulisi kenenkään pystyvän enää pakoilevan vastuutaan. Oikea suomalainen Amityville...

  VastaaPoista
 34. Ikävä juttu runkomateriaalin maineen kannalta, itse tullut tuolla tehtyä ongelmitta ja nyt osaamattomat raksamiehet pilaavat koko homman...

  VastaaPoista
 35. Timpurilta terveiset kivitalon rakennuttamista harkitseville:

  Älkää ruetko hankeeseen ellette ole vakuuttuneita talon tulevan tekijäporukan osaamisesta/taidoista!!

  VastaaPoista
 36. No huh huh,mitenkähän ko. harkkotuotteen paloturvallisuus on varmistettu? entä seinärakenteen tuulettuminen, ettei vaan olis tuleva hometunkio??
  betoniharkko seinä, missä on styrox eriste välissä
  palaa kuin soihtu, se nähtiin pari vuotta sitten Lintuvaarassa, styrox suorastaan suli seinän puoliväliin asti, saivat Virolaiset tehdä talon uudelleen, just kun se olis ollut valmis!
  riitti piikkaamista heilläkin!
  Pysykää ihmiset vaan koetuissa rakenteissa, jättäkää kokeilut niille, joilla on liikaa rahaa.t.mikkovaari

  VastaaPoista
 37. Meillä oli rakennusprojektissa myös Zekata ja itse Suomala mestarina. Samoin tuttavaperheellä joka rakenteli samoihin aikoihin. Molemmissa tapauksissa meillä oli urakoitsijan kanssa ongelmia ja Zekatasta ei ole mitään hyötyä ollut niiden ongelmien selvittämisessä. Ongelmia oli seinien suoruuksien, kantavien rakenteiden tarkistuksissa ja työnlaadussa ylipäätään. Kunnan rakennustarkastaja ei myöskään käynyt koko hankkeen aikana työmaalla, ensimmäisen kerran lopputarkastusta tehtäessä. Kyllähän se on just niin, että rakentajan vastuulle jää loppupeleissä ihan kaikki. Itse valvoin kymmeniä öitä miettiessäni ratkaisuja ongelmiin rakennushankkeen venyessä. Työpäivän ruokatunniksi menin parkkipaikalle autooni nukkumaan, jotta jaksaisin valvotun yön jälkeen. Toivottavasti saisitte asiat järjestykseen ja talon valmiiksi. Seurailen blogia.

  VastaaPoista
 38. EPS/styroksiharkkojen pullahtamiset ja kieroutuneet seinät lienevät lähestulkoon ko. talojen ominaisuus. Ilmeisesti rakennusporukat valavat niitä samalla meiningillä kun valubetoniharkkoja (Lammi tms), mutta eihän pelkkä stryroksi pysy samalla lailla paikoillaan.

  Omassa talossani vastaava mestari kävi tarkastamassa raudoitukset ennen jokaista valua, käsittääkseni zekata ei käy työmaalla koskaan eikä ainakaan tarkista raudoituksia.

  VastaaPoista
 39. kyllähän yleisesti ottaen kun valetaan mitä tahansa valua niin raudoitukset ja tuenta ovat betonin laadun kanssa aivan samassa asemassa.tässä projektissa seinien kierous ja valut ovat kuin pikku poikien majan rakennus ajattelu:laitetaan toi tohon ja koklataan kestääkö.ei kestänyt.voi pahus ,nyt tuli esiin virheet.zekata joutais kanssa zekata toimintaansa,lienee majan rak.inssejä.karmea petos rakentaja perhettä kohtaan.nimenomaan PETOS!noin surkeata työn jälkeä on jo vaikea edes ymmärtää miten viitsitään edes tehdä.tämä harkkosetä ja petosurakoitsija ovat kyllä nyt niin tapetilla että yritetään kiemurrella vastuusta ulos.toivotaan että perhe saa oikeutta ja mielenrauhan tuollaisten toimijoiden uhriksi joutuneena. arwo kivitalot =suuri susi suurella summalla.

  VastaaPoista
 40. Nämä harkothan ovat niitä Malanderin harkkoja. Ehkä olisi hyvä selventää, ettei ihmiset sekoita ko. harkkoja palikkaan tai siihen toiseen joka on myös mallia pontti eikä nappula

  VastaaPoista
 41. Samaa Finneps:n valmistamaa harkkoa myy tällä hetkellä Suomessa kolme toimittajaa. Minulla oli mahdollisuus seurata parin vuoden ajan kahden tutun samasta harkosta itse rakentamaa taloa Espooseen ja vakuutuin tästä rakentamistavasta.

  Harkossa ei ole mitään vikaa, jos rakentaa huolellisesti ja seuraa ohjeita. Meidän hankkeen pilasi tähän rakentamistapaan ammattitaidoton urakkaporukka.

  VastaaPoista
 42. Oluen voimalla (9. kuva)...
  Ei ihme että tulee sutta.

  VastaaPoista
 43. Alkoholin nauttimisesta työmaalla ei urakkaporukkaa voi moittia. Kuvan tölkki kuuluu isännälle, joka illalla tuli ihmettelemään päivän saldoa kameran kera.

  VastaaPoista
 44. Tein itse nuista eps-harkoista talon ja kokemukset olleet positiiviset. Seinä pitää tukea hyvin suoraan, sillä se vääntyy kuvan mukaisesti ilman tuentaa. Urakalla en teettäisi seinien tekoa varsinkaan jos porukka ei ole ennen tehnyt eps-harkoilla.

  VastaaPoista
 45. terppa hs:n jutun luettuami en voinut vastustaa kiusausta tulla katsomaan blogia. kuvia katsottuani ja textejä luettuani ei voi muuta sanoa kuin HUH HUH hyvä suomalaiset urakoitsiat yms taloon vaikuttavat tekiät. itselläni vähän samanlainen homma menossa , kuinkas muutenkaan kuin suomalaisen yrittäjän kanssa, mutta puhutaan aivan toisista summista (pienemmistä) ...
  ja moni kyseen alaistaa ulkomaiset rakentajat jos joskus rakennan niin harkitsen vakavasti ulkolaista urakoitsiaa.
  lähisuvussani on käytetty ulkolaista urakoitsiaa ja tyytyväisiä ovat olleet ja työn jälki ok.
  mutta tsemppiä teille talotaisteluunne ja toivottavasti se valmistuu tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
 46. Täytyy sanoa, ettei kateeksi käy. Ei rakentajaa, muttei kyllä urakoitsijoitakaan. Rakennuttajan vastuu on kova, ja sitä helpottavat viranomaisten säädökset.

  Kyllä pk-seudulla on tällaisten juttujen jälkeen helppoa ja halpaa saada kunnon urakoitsijoita tontille, kun kaikki ovat ennestäänkin sellaisia, että pitää perään katsoa.

  Suosittelen kaikille valmistalon ostoa, tai kerrostalossa asumista. Säästyy aika monelta ikävyydeltä, sen olen itsekin huomannut.

  Tuota hs:n juttua on valmistalomyyjän helppo esitellä, ja pyytää paketista parikymppiä ylimääräistä.

  Niin se on tässäkin asiassa, annetaan ammattilaisten hoitaa talonrakennukset ja ostetaan valmiita taloja, niin ei itse tarvi kantaa vastuuta tilatuiden urakoitsijoiden tekemisistä.

  Menee vain pilalle monen ihmisen elämä, kun yrittää rakentaa elämänsä unelmaa säästämällä mahdollisimman paljon.

  VastaaPoista
 47. "Tavarantarkastusta varten piikattu talon pääty auki. N...". Paljonko rautaa pitkäisi olla? Mikä on kuviin piirretty pysty- ja vaakaraudoitus?

  Meillä on sama muottijärjestelmä (ei Arwo). Tsemppiä teille. Koittakaa keskittyä ratkaisujen löytämiseen. Ei se talo ole koko elämä.

  VastaaPoista
 48. Pistää kyseenalaistamaan "avaimet käteen" -rakentamisen. Olisiko parempi ostaa osaurakoita ja selvittää tekijöiden taustat? Olisi.

  Taistelutahtoa!
  toivoo
  nim. sialla säkissä on avaimet kädessä

  VastaaPoista
 49. Kovin yksipuolinen bloki, voiko olla että kaikissa muissa on vikaa mutta rakennuttajassa ei?

  Laatu kaikissa vaiheissa on surkeaa eikä sitä voi millään selitellä, ei ole edes haluttu tehdä hyvää saatikka edes kohtuullista jälkeä. Tätäkö on suomalainen laatu?

  Ettei vaan se raha olisi kumminkin taustalla kaikissa näissä ongelmissa.

  Tsemppiä hankkeen loppuun saattamiseen!

  VastaaPoista
 50. Tympii koko rakennusalan tyyli tehdä asioita. Itse olen ollut pari vuotta vasaran varressa ja kolmisen vuotta suunnitteluhommissa, ja päähän ottaa. Rakennusalan tärkeysjärjestys: 1. Aikataulu, 2. Raha ja ehkä kolmantena laatu jos ehtii.

  Etenkin suunnittelupuolella meille suunnittlijoille buukataan siihen tahtiin hommia, että on kova työ saada edes auttavat piirustukset työmaalle. Vaikka halua olisi tehdä kunnolla, ei siihen anneta aikaa. Suunnittelutoimeksiannot ovat yleensä kiinteähintaisia, joten mitä vähemmällä työllä niistä selviää, sitä paremmin tulee voittoa. Eikä suunnittelufirmojen päätarkoitus ole suinkaan suunnitella, vaan nimenomaa tehdä voittoa.

  Kaikenlisäksi monia rakennuttajia (pääasiassa grynderit) ei edes kiinnosta laadukkaat suunnitelmat, halutaan vaan jotkut kuvat rakennusvalvontaa varten että päästään tekemään.

  Sama homma koskee kai tällaisia valvontahommia. Mitä enemmän niitä hamstraat, sitä vähempi jää aikaa ja mielenkiintoa per projekti, joka tarkoittaa loppuviimein sitä, että tulos nousee. Tästä johtuen valvontatehtävien luonne muuttuu enemmän ja enemmän nimipaperiin tyyliseksi, ja ne joilla olisi halua oikeasti tehdä valvontaa eivät edes viitsi vaivautua, koska palkkio ei vastaa missään määrin heidän totuttua ansiotasoaan (rakennusalan harvassa olevat huippuosaajat ovat kysyttyä tavaraa)

  Olen miettinyt pitkään miten asiat voisi tehdä toisin? Tämä blogi ja ns. facebook ilmiö ovat loistavia työkaluja tilanteen korjaamiseen. Onhan niin, että asiakas äänestää jaloillaan, ennen on ollut vain niin että ihminen rakentaa sen yhden talon eläessään, jolloin on pystynyt myymään mitä haluaa. Nyt kun asioita jaetaan verkossa, pitäisi pikkuhiljaa tajuta että jos teet sekundaa, se voi olla kohta kaikkien tiedossa. Ainakin räikeimmät tapaukset voivat siivoutua tällaisen myötä.

  VastaaPoista
 51. yrittäjänä pitää hiukan puolustaa... Asiakkaat kilpailuttavat työt mahdollisimman alas. toimin itse teknisessä suunnittelussa ja kun tarjoan suunnitelman hintaan 1000€ olen kallein. tämä on kuitenkin hinta joka siitä olisi saatava kun tekee homman huolella ja hyvin. kilpailevat lähtevät jopa 350€. näissä jotain ei makseta. millään en näe mahdolliseksi tuolla tasolla tehtävän suunnitelmat huolella ja maksettavan kaikki verot ja muut maksut. rakenne puoli on vielä hintavampaa. Itse kun toimin sähköalalla. eli syytä on puolin ja toisin. ammattitaidosta ei olla valmiita maksamaan. noi grynderit on sitten vielä toinen juttu... ne nyt kilpailuttaa kaikki henkihieveriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkä se asiakas sille mahtaa, että tarjouskilpailun voittaja tekee sutta ja sekundaa? Pitäisikö sen maksaa oma-aloitteisesti vaikka tonni ylimääräistä halvimmalle vai valita aina tarjouskilpailun kallein siinä uskossa, että sieltä saa hintaa vastaavaa laatua?

   Siis varmasti melkein jokainen sen tonnin maksaisi, jos tietäisi saavansa vastinetta, mutta pirustako sitä tietää? Ei hinta ole laadun tae. Paras olisi tietenkin, jos olisi tietoa eri suunnittelijoista tarpeeksi, jotta tietäisi mitä rahalla saa, mutta jos tietoa ei ole, niin hinta yleensä ratkaisee ja se on ihan rationaalista.

   Poista
 52. pistipä miettimään koko rakentamista.olisi tarkoitus rakennuttaa lammin harkoista.mutta vastuutuntoisen tekijän löytäminen on varmaan vaikea.kuljen ohi yhden Zekata tekemää lammin harkoista olevaa taloa.se ei mielytä minua työn puolesta.ovat purkaneet ja rakentaneet uudestaa. minulla olisi teille asiantuntiolle kysymys.esim. lämpöharkot jossa on eriste välissä.ladottaessa niiden sisäpuoli muodostaa kantavan seinän.eriste ja nurkat pitää pystyssä ulkoseinää.mutta tulipalon sattuessa eriste sulaa.onko mahdollista että ulkoseinä kaatuu.esim. koko 10+6met.senä jossa aukkoja. kestämistä joka joudut tälläisen huijariporukan kyytiin.

  VastaaPoista
 53. Tuskinpa toista kertaa täälläkään...26. kesäkuuta 2011 klo 11.02

  Anonyymille tietoa Lammiharkosta:
  Lammin harkolla valetaan ulko- ja sisäkuori molemmat. Eli tulipalon sattuessa eriste on mukavasti kahden betonivalun sisällä.

  Sitten taas harkkorakentamisesta yleensä olen sitä mieltä, että siihen tarvitaan luottomiehet rakentamaan tai sitten on ladottava ja valettava itse. Esim. tuossa tulipalotapauksessa olisi mukavaa jos valuontelot olisi kauttaaltaan täynnä lujittunutta betonia... Tämähän ei selviä muuten kuin röntgenillä. Hirvittää ajatella, kuinka monessa valuharkkotalossa on valut samaa laatua kuin Villa Painajaisessa.

  Itselläni oli loppumetreillä harkinnassa Lujan ja Lakan harkot, sekä betonielementti. Päädyin betonielementtiin juuri lähinnä sen takia, että ei tarvitse vahtia kuin se pari päivää asennusta. Toki muitakin syitä oli. Siltikin sattui pieni tulipalo asennuksessa kun elementtejä hitsattiin kiinni toisiinsa. Onneksi oli itsestäänsammuva eriste (sandwich elementti).

  VastaaPoista
 54. käräjille jo että alkaisi homma eteneen.korkein oikeushan on tässä maassa joka ei tunne lakia ainakaan perustuslakia yksityisten antamien parkkisakkojen perusteella.perustuslaki ei myöskään takaa kunnon perustuksia pirttiin jos asia etenee niin pitkälle....voimia kuitenkin pete ja kirsi...paskamainem tikki edessä vielä mutta puoskarit tilille.......

  VastaaPoista
 55. Pienistä rahoista tuossa mielestäni puhutaan, mutta siltikin, huonoa työnjälkeä tosiaan! Valmis kivitalo imee helposti 400 000 egee, joten nuo 20-30 000 euroo ovat ihmeellisen pieniä. Ei kaikessa tarvitse säästää.

  VastaaPoista
 56. Hei mitenkas tama etenee ? Ollaanko nyt siina vaiheessa etta odotellaan oikeuden aikatauluja vai oletteko paasemassa urakoitsijan kanssa sopuun toiden loppuun saattamisesta ? Oikeusprosessihan on Suomessa pitka ja kivinen joten laihakin sopu voisi olla parempi kuin lihava riita.... No yhta kaikki homma vaikuttaa varsin valitettavalta ja ennen kaikkea kalliilta

  VastaaPoista
 57. Tsemppiä vaan edelleen! Oikeus voittaa vielä :)

  VastaaPoista
 58. On tää kyllä hauska seurata ku porukka kilvassa haukkuu kaikkia :D Mistä kukaan voi tietää tällaisista jutuista, että onko edes tosia? Puhuuko valvoja totta? Urakoitsija? VTJ? Entä itse rakennuttaja Aho? Vaikea sanoa, mutta mielenkiinnolla odotan OIKEUDEN päätöstä ennen kuin sanon kuka on oikeassa tässä asiassa..

  Nimimerkillä Skeptinen...

  VastaaPoista
 59. Hurjaa, tällaistako meillä sallitaan. Firma jolla on hyvä businessidea ja palvelut ovat toutteistettuja, niin reklamaatiot ja valitukset hoidetaan nähtävästi vieläkin perinteisellä tavalla, eli ei vastata puhelimeen eikä viesteihin. Näin siinä käy kun asiantuntija lähtee asiakaspalvelualalle. Tsemppiä teille ja käräjille vaan. Kyllä oikeus voittaa..., toivottavasti!

  VastaaPoista
 60. Joo, rakennusalan laatu on ollut pohjalla jo melko pitkään. Itse olen lattianpäällystäjä/tasoitemies ja olen huomannut että vikaa on sekä urakoitsijoissa että pienrakennuttajissa. Suuri osa urakoitsijoista toimii voiton maksimoinnin nimissä. Työntekijät otetaan sieltä mistä halvimmalla saadaan. Jokaisen pitäisi jo tietää ettei laatua saa puoli-ilmaiseksi, silti suurin osa pienrakennuttajista juoksee sen viimeisen euron perässä. Itse olin aikeissa perustaa yrityksen viime vuonna vaan tarpeeksi laskeskeltuani tulin siihen tulokseen ettei kannata, pohjois-pohjanmaalla on niin halvat urakat ettei niillä hinnoilla voisi viimeistelyyn paljon panostaa joten parempi olla urakoimatta kuin tehdä sutta.

  VastaaPoista
 61. Näinhän se on Itsellä sama tilanne. jos pyytää rahaa on liian kallis ja halvalla pitää saada milteipä ilmaiseksi. Parempi ison palveluksessa kun hyvin tehty ei kelpaa. tai ei ainakaan saa maksaa.

  VastaaPoista
 62. Näinhän se menee, että auton ostossa mietitään tarkkaan kysytään tutuilta luetaan blogeja ym. Mutta asunnon hankita se on jotain ihan käsittämätöntä, vanha asunto ostetaan tunteella ja uutta rakennetaan innolla.
  Nämä vaan usein ovat huono yhdistelmä.
  Minun mielestä auton voi ostaa liikkeestä pelkästään myyjää kuuntelemalla ja asunto jutut kannattaa kysellä, lukea, miettiä tarkoin. Mikäli on joku puoliksikin tuttu rakennusmies tai nainen kannattaa pyytää tältä "ammattiapua" se maksaa hintansa kyllä takaisin!
  Jaksamisia!

  VastaaPoista
 63. Arwon harkot ovat todella käteviä ja helppo tapa rakentaa. Itsellä omakotitalotyömaalla ei pullahtanut yksikään harkko. (Tosin olivat kunnon liimalla kiinni) ja "kylmäsiltoihin" laitettiin reilusti uretaania.
  Työmaalla on muuten teidän villa painajaisesta esimerkkikuvia, miten voi käydä jos työtä ei tee kunnolla..

  Mutta sitä en voi ymmärtää että miten saatanan idiootti teidän rakentaja/vastaava on ollut!

  VastaaPoista
 64. Missä mennään nyt?

  VastaaPoista
 65. Kukahan oli eps-harkkojen toimittaja? Oliko harkkomyyjä tarkistamassa tavarotansa.?

  VastaaPoista
 66. Meillä 2 kerroksisen talon alakerta Palikka ja yläkerros Kastelli. Palikka oli aika helppo rakentaa ja tulos on hyvä.
  Kyllä Zekata vastaava lahdesta oli hyvä valinta. Ja hänen apu oli korvaamatonta.
  Nyt 3v asumisen jälkeen voin totea että Palikka on ollut hyvä valinta kun lämpökustannukset on tosiaan alhaisia.
  Ainoa asia mitää en osannut kysyä ryhtyässä rakentamaan mietn paljon mene rauta Palikkaan valuun. Määrä on aika iso mutta varmaan kestävä.
  Itse sai valettu n 1m seinä kerralla. Alussa kokeltiin 2m mutta on liika kun vaati tukia aika paljon.
  Itse olen sähköasentaja ja kaikki putket sai hyvin helposti piiloon eristeeseen ja läpiviennit on itsestään valmiina.
  Kyllä suosittelen ja käyttäsin jatkossakin.
  Ainoastaan korkea hinta on miinus.

  Onnea ja järkeä teitän projekteihiin.

  VastaaPoista
 67. rakennustyö hellman ky:llä uusi yritys nimeltä team pilvilinna oy, osti vanhan yrityksen ilmeisest uuten vaimonsa nimiin. Mutta pumminkujan osoite tulee missä asuu..

  ennen siinä oli siivouspalvelut mut uskokaas että nyt vaihtuu toimiala... mutta eivät ole saaneet luottotietojensa kautta vielä edes yritykselle vakuutusta...

  VastaaPoista
 68. Ennakkoperintärekisteri Rekisterissä 31.05.2006 29.02.2012

  hellman oma yritys on ennakkoperintärekisteristä jäänyt, monen kymmenen tonnin velat niskassa...

  Ja uutta yritystä perustamassa samat jätkä siellä tekee täysin sutta niinkuin nyt on tehnyt, miksi pysyä alalla jos on siinä niin huono........

  VastaaPoista
 69. rikukiri@hotmail.com14. heinäkuuta 2012 klo 1.15

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 70. Hei,
  en ole perillä näistä blogin hallinnoimisjutuista... eli jos jätän yhteystietoni tähän, onnistuuko se, että Sinä saat ne mutta eivät tule julkaistuiksi?

  VastaaPoista
 71. Juuri niin. Jokainen kommentti tulee minulle ensin tarkastettavaksi. Julkaisematon kommentti ei tule koskaan blogiin näkyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei

   asia on ollut kovin pitkäkestoinen. vaikuttaako tuomioistuimen ruuhka asiaan vai jokin muu seikka? tavallisella järjellä asiaa katsoen kovin pitkän ajan takaa tuleva oikeusturva ei välttämättä tunnu.

   Poista
 72. Hiljaiseksi vetää :(

  Lisäsin bloginne linkin omaan raakaapeliaraksalla -blogiimme. Luen myös mielenkiinnolla tuota oikeudenkäynnin edistymistä, sellainen, kun saattaa olla meilläkin edessä!

  Jaksamista todella!

  VastaaPoista
 73. Suurimman mokanhan tässä ovat tehneet duunarit, jotka ovat rakentaneet täyttä paskaa. Toivottavasti myös he ovat joutuneet vastuuseen tekemisistään. Eps-harkkoilla rakentaminen on helppoa ja siihen kykenee ihan tavallinen matti meikäläinenkin. Työmoraalin vain pitää olla kohdillaan. Rakensimme itse juuri talomme sokkelin näillä samoilla eps-harkoilla 4 päivässä. Kuvat löytyvät blogistamme: www.risucasa.blogspot.fi.

  VastaaPoista
 74. PALIKKA käyttää teidän projektia esimerkkinä sivuillaan: http://www.palikka.eu/EU.palikka/VAROITUS_PAINAJAISESTA.html

  VastaaPoista
 75. Erikoista edes markkinoida tällaista tuotetta. Itsellä kokemusta vain betonisista valuharkoista, jokatapauksessa eivät nekään aina ehjänä kestä. Valupaine on melkoinen, kun pummpuautosta tavara lasketaan. Jopa betoniset tutisevat pumpattaessa ja joskus saattaa joku haljeta vaikka valettaisiin 1,5 metrin valu kerralla. Tämäkin kuitenkin vain 50 cm erissä/ kierros. Jos tuollaisia styroksisia valetaan kolmen metrin kertavalulla, on harkkojen hajoaminen mielestäni ihan päivän selvä asia. Lisäksi tuo paloturvallisuus on sana, jota ei voi käyttää styroksin kanssa. Oikeastaan seinähän on vain betonista valettu verkko. Urakoitsijana en alkaisi noista palikoista kasaamaan mitään.

  VastaaPoista
 76. Kyllä toi 450 harkko kesti hyvin 3m valut itsellä ,sekä kellarin että 1kerroksen,ylin kerros hieman matalampi.
  Ainut joka pullahti oli kellarin kantavan väliseinän mh200 kiviharkko,1,5m valulla!
  Mielestäni hyvä materiaali eps .
  Kuten todettu paljon vaikuttaa tekijät lopputulokseen

  VastaaPoista
 77. Törmäsin tähän taavitsaiseen ja kumppaneihin. Itse (tuttavallisemmin) tave on paikallisen lesta rauhanyhdistyksen (lestadiolaiset) puheenjohtaja, sieltä piireistä nuo muutkin ovat ja suosittelen tarkastamaan AINA, että rakentajat eivät ole lahkolaisia, koska niiden kanssa jälki ja laskutus ovat tällaista. Kaikkea sitä luoja elättää vai miten se meni, noh sunnuntaina yhdistykselle paasaamaan niin on synnit päästetty.

  VastaaPoista

Sana on vapaa. Toivon kuitenkin, että pysytään asiassa.