Uusia lukijoita suosittelemme aloittamaan tästä.

torstai 28. helmikuuta 2013

Arwo-Kivitalot Oy:n kanssa on päästy sovintoon

Espoon käräjäoikeudessa jatkettu sovittelumenettely meidän ja Arwo-Kivitalojen välillä tuotti positiivisen lopputuloksen. Sovittelun tuloksena Arwo-Kivitalot on ostanut Villa Painajaisen. Arwo Kivitalot korjaa tehdyt rakennusvirheet ja rakentaa talon valmiiksi. Valmistuttuaan talo tulee myyntiin. Olen vakuuttunut siitä, että valmis talo tulee olemaan upea ja tulee näin osaltaan vaikuttamaan positiivisesti EPS-harkkorakentamiseen.

Sovittelu käytiin juhannusviikolla 2012, kaupanteko oli saman vuoden elokuussa ja lopullinen kauppasumma maksettiin tammikuussa 2013.

Zekatan osalta sovittelu keskeytyi, koska heidän edustajansa eivät vaivautuneet tulemaan paikalle. Tältä osin kanne on edelleen vireillä normaalin oikeuskäytännön mukaisesti, mutta emme ole päättäneet jatkammeko prosessia vai emme.

Kiitokset Arwo-Kivitalojen Esko Taavitsaiselle. Hän osoitti suoraselkäisyyttä sovitellessaan yksin, vaikka hän ei suoranaisesti aiheuttanut katastrofia. Uskon hänen oppineen paljon tästä tapauksesta ja uskaltanen suositella häntä jatkossa.

Katastrofiin myötävaikuttaneet entisen Zekatan (nykyisen Top-Built Oy:n) Hannu Viitanen ja Samuli Suomala jatkoivat tutulla linjallaan. Väistetään ja kiistetään oma vastuu loppuun saakka ja painetaan pää pensaaseen. Todella surullista, että tällaiset kaverit saavat vapaasti hääriä näin tarkkaan säädellyllä alalla, jossa rakentaja ei voi valita käyttääkö vastaavan mestarin palveluksia vai ei. Mielestäni Vastaavan mestarin -tittelistä pitäisi sana "Vastaava" ottaa pois. Mestarista nyt puhumattakaan.

Minun tarina päätyi avioeroon. Ero on ollut yksi syy, miksi blogipäivityksiä ei ole ollut turhan tiheässä. Tämän blogin tekstit tästä eteenpäin ovat yksin Peten kynästä.

Pete