Uusia lukijoita suosittelemme aloittamaan tästä.

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Sovittelu


Kävimme sovittelemassa asiaamme Espoon käräjäoikeudessa perjantaina 16.3.2012.
Emme julkaise sovittelun yksityiskohtia blogissamme, koska sovittelun sisällön tulee jäädä vain osapuolten väliseksi.

Ilmapiiri sovittelussa oli positiivinen. Kaikista yksityiskohdista ei vielä kuitenkaan voitu päättää, joten sovittelu jatkuu.

Seuraava sovittelu on sovittu kesäkuun lopulle.

37 kommenttia:

 1. Mielestäni varsin pitkä seuraavaksi sovitteluksi. Toivottavasti järkevä ratkaisu ei tänä aikana katoa/luista kauemmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuttua niin tuttua ko laitoksessa mikaan ei etene paivassa eika kahdessa vaan puhutaan viikoista / kuukausista jopa vuosista lisaksi kannattaa huomioida pari juttua. Ensinnakin tallaisia riitoja ei mielellaan paasteta oikeuden ratkaistaviksi vaan niita sovitellaan ja sovitellaan ja koska sovittelulla yleensa saadaan aikaiseksi kompromissi niin sovittelu on vastapuolen nakovinkkelista katsottuna taloudellisessakin mielessa ihan kannattavaa toisaalta kotivakuutuksen suoma turva kattaa oikeudenkaynti kuluja vain kohtuudella joten pitkittamalla prosessia kasvatetaan yksityishenkilon oikeudenkayntikuluja ja saadaan vastapuoli ikaankuin vasytettya "kohtuullisempaan" ratkaisuun (tyotaanhan se vastapuolen asianajajakin tekee) jossain vaiheessa kun yksityishenkilo voi todeta sen etta nama satojen tai jopa tuhansien eurojen hintaiset istunnot ovat maksaneet niin paljon etta seuraava istunto meneekin sitten omaan piikkiin. Joten ihmeena pidan jos seuraavakaan istunto tuottaa mitaan lapimurtoa vaan asia pitkittyy ja pitkittyy ratkaisu tulee sitten kuin tulee mutta jos vastapuolella on omasta mielestaan mahdollisuus saavuttaa asian pitkittamisella jotain etua niin sen he tulevat tekemaan ja siltahan tuo nayttaa.... Mikali vastapuoli nakisi asian sopimisen omalta kannaltaan mielekkaaksi niin se olisi jo tehty..... Rakentaja on varmaankin tietoinen siita etta sovittelun henkeen kuuluu myos se etta kukin maksaa omat kulunsa joten pitkllisen sovitteluprosessin tulos on helposti se etta suurin voittaja on asianajaja joka nostaa casen ajamisesta palkan ja laskussa on helposti viisi numeroa eika ensimmainen numero ole valttamatta edes ykkonen, joten tonnin riidasta ei kannata yleensa nostaa edes casea koska paatoksen saaminen voi maksaa paljon enemman.

   Poista
 2. Joko olette tekemässä uutta taloa?

  VastaaPoista
 3. Ironiaa parhaillaan - kiitos siitä. Vastaan nyt kuitenkin, ettei asia jää kenellekään epäselväksi.

  Tähän mennessä rahaa on kulunut noin 300 t€ ja koska kohteelle ei nyt voi tehdä mitään, niin vastaus on ei. Valitettavasti emme tajunneet neuvotella pankin kanssa 300 t€ ylimääräistä budjettiin siltä varalta, että jos kohde ei jostain syystä valmistu, voisimme aloittaa uuden kodin rakentamisen jossain muualla.

  VastaaPoista
 4. Tuo 300k€ sisältää varmaan tontin? eli taloon on mennyt vähän päälle 100k€?

  Purkakaa perustuksia myöten pois ja tehkää normitavarasta uusi tilalle esim valuharkosta ja yläkerta puusta.

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti voitatte juttunne tai teillä on hyvä oikeusturvavakuutus. Häviäjä kun maksaa voittaneen oikeudenkäyntikulutkin.

  Onnea taisteluun!

  PS. Ainakin yksi huijarifirma (Z...) saatiin pois kartalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeusturva maksaa vain kohtuulliset oikeudenkayntikulut ja tallaisessa casessa "kohtuullisuus" on vieras kasite, kohtuullisuus riittaa sovitteluun saakka ja karajat istutaan sitten joko omaan tai vastapuolen piikkiin, niin tai jos sopivasti menee niin oikeus toteaa kantajan vaatimuksen olevan vain osittain validi ja maaraa vastaajan korvauksiin mutta velvoittaa molemmat maksamaan omat oikeuden kayntikulunsa jonka jalkeen ainoa voittaja on asianajaja ja tama moraalinen voittaja toteaa saatujen korvausten valuvan asian ajajan lompakkoon....

   Poista
 6. Kun sovittelu tapahtuu kantajan ja vastaajan asianajajien toimesta, tulisi heidän varmistaa että sovittelukin olisi suullinen, välitön ja keskitetty. Aivan samat periaatteet pätevät sovittelussa kuin mitä ne olisivat oikeudenkäynnissä.

  Jos tässä kohtaa toimitaan aikaa pelaten, kuten nyt näyttää, tulee sovittelusta aina jompaa kumpaa syrjivä.

  Vaikka sovittelun etiikkaa on juristikoulutuksessa opetettu, on usein näiltä asianajajilta se käytännössä unohtunut. Jos toinen juristeista ei noudata etiikkaa, ei noudata sitä kumpikaan.

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä kovasti!!! Todellakin toivon, että VOITATTE!!!!!!!

  VastaaPoista
 8. Voittajasta ei olisi epäselvyyttä mikäli asiat menis niiku niiden kuuluisi mennä. Noita mulkkuja ketä ei kanna vastuutaan selkä suorana pitäs raahata kylmästi saunan taa. Onnea matkaan, hienoa työtä teette!

  VastaaPoista
 9. Toivotaan että edes jonkinlainen kohtuus löytyisi. Minulla on takana käräjäoikeuden sovittelu hieman vastaavassa tilanteessa. Jäin loppuiäkseni köyhäksi mutta kun rahat loppuivat niin muuta vaihtoehtoa ei ollut kuin pitkin hampain hyväksyä "sovinto". Ikuinen katkeruus jäi sellaisia ketkuleita kohtaan millainen näyttää osuneen Villa Painajaisen rakentajankin kohdalle.

  VastaaPoista
 10. homma sovittu Arwo kivitalojen kanssa? Voisiko siittä kertoa jotain? Koska muuttovalmis?

  VastaaPoista
 11. Kyllä näin on. Arwo-kivitalojen kanssa pääsimme sopimukseen juhannuksen alla. Kiitokset siitä Esko Taavitsaiselle. Zekatan tai nykyisin Top-Built Oy:n juttu onkin sitten ihan toinen. Nämä veijarit eivät vaivautuneet tulemaan paikalle, joten se kortti on vielä kääntämättä.

  Päivitämme blogimme tältä osin, kun voimia ja aikaa riittää.

  VastaaPoista
 12. Kiva etta homma etenee tosin koska sovinolla ei saa rikastua niin sopu on yleensa aina laiha jolla sitten vaan vahennetaan tappioita, joten eikohan tuossa rakentajakin hieman siipeensa ottanut mutta hyva etta tuli sovittua niin onpahan yksi huoli vahemman. En tieda mika on teidan strategianne valvontaa suorittaneen tahon suhteen mutta KSE:n mukaan konsultin vastuu rajoittuu tyosta saatuun korvaukseen ellei kyseessa ole torkea huolimattomuus mista paasemme juupas eipas vaittelyyn joten kannattaa varautua siihen etta vaikka voittaisitte tuonkin jutun niin korvaus voi olla vaatimaton suhteessa karsittyyn vahinkoon nahden.

  VastaaPoista
 13. Vaikka tuo kuinka on raskasta niin ehkä hiukan voimia saa siitä että jokainen kuluttaja joka laittaa "systeemin" koetukselle ja oikeasti katsoo kortit niin että maksaja selvitetään, auttaa kaikkia muita. Rakennusfirmat kyllä laskevat panostuotossuhdetta noissa kusetuksissa ja mitä useampi vie asian eteenpäin, sitä riskimmäksi tuo kusetus käy
  firmoille.

  Tsemppiä loppuun saakka !

  VastaaPoista
 14. Käyn uskollisesti useamman kerran kuussa täällä katsomassa, että oisko mitään uutta....eikö vieläkään ole mitään, minkä voisi jakaa???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu taman jutun lopullinen paatepiste kiinnostaa minuakin vaikka toisaalta tiedan senkin etta homma voi kestaa ja taas kestaa.... No tsemppia joka tapauksessa ja toivottavasti ihmiselo riittaa asian loppuunsaattamiseen.

   Poista
 15. http://www.valvoteam.fi/osallistu-leikkimieliseen-kilpailuun-klikkaamalla-valvoteam-ykkoseksi-voittjalle-100e/

  Suomalat on keksinyt uusia kikkoja Villa Painajaisen alaspainamiseen :) Pahalta näyttää tuo niiden touhu Habitankin kanssa, kun antavat "asiantuntijalausuntoja".. Mikä on koulutusvaatimus näihin hommiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo on touhut on mennyt Zekatalaisilla pieleen ja villiksi. Käsittääkseni noihin asiantuntijalausuntoihin vaaditaan jotain muutakin kuin inssin peruspaperit ja rahanhimo..

   Poista
 16. Luin tätä blogia pitkään läpi ja kysymys tuli mieleen: Mikä on Viitasen työmaapöytäkirjan kohtalo? Löytyikö ikinä? Nimittäin vähintään varmuuskopio pitäisi olla aina asiakkaalla paperilla tai sähköisesti.

  VastaaPoista
 17. Työmaapöytäkirja on todellakin hävitetty eikä kopiota ole. Ihmettelenkin, että pääkaupunkiseudun kuntien rakennusvalvontaviranomaiset antavat tällaisille yrityksille oikeuden toimia näin räikeiden väärinkäytösten/laiminlyöntien jälkeen. Tällaisella toiminnalla rakennusvalvonta antaa selvän signaalin Zekatan kaltaisille yrityksille, että hutilointi on sallittua ja kärsijäksi jää aina rakennuttaja.

  VastaaPoista
 18. Eikö Zekata tehnyt teille sähköisenä sitä? Meillä teki jollain kehittämällään järjestelmällä. Ja saatiin tunnuksetkin sinne. Habitan sivuilla on maininta Valvoteamin palveluista ja kertovat käyttävänsä erehtymätöntä sähköistä Kotopro järjestelmää.. Samuli on kyseisen järjestelmäfirman tj:nä näemmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostava asia tuo. Mikä oli Pete teillä tapa, jolla sitä vastaavan pöytäkirjaa pidettiin?

   Poista
  2. Työmaapöytäkirja oli sähköinen, kuten Zekatan/Valvoteamin kovasti mainostama Kotopro. En tiedä oliko kyseessä sama ohjelma.

   Sähköinen pöytäkirja on monessa mielessä kätevä. Suutuspäissään se on kädenkäänteessä tuhottavissa, jos asiakas rupeaa ärsyttämään.

   Poista
  3. Ei tunnu kovin luotettavalta tuo Kotopro, jos sieltä voi tuhota pöytäkirjan. Sehän on kuin kirjanpitoa, eikä sieltä laskuja voi noin vain poistaa.. Erittäin vastuutonta kaupata tuollaista ohjelmaakin vielä.

   Poista
  4. Kannattaa käyttää sähköistä työmaapäiväkirjaa, jossa on myös allekirjoitukset. Allekirjoitettua sivua ei voi poistaa. Noita on ns. projektipankkisovelluksissa mutta myös ilmaisena, esim. www.tyomaa.org

   Poista
 19. Kyllä on ikävä juttu :( Toivottavasti kaikki kääntyy kuitenkin oikein!

  VastaaPoista
 20. Oikeudessahan luetaan ensisijaisesti papereita joten ne kanattaa mahdollisuuksien mukaan havittaa siina tapauksessa jos jokin vaikeuksia aiheuttava asia olisi sielta helposti tarkastettavissa sen jalkeen voidaankin sitten porukalla ihmetella miten paperi file mika lie on voinut kadota ja ellei kopioita ole niin on kokolailla helppo sanoa etta ei muista mitaan ikavaa asiaa voi etta on niin tuttua...... jalkiviisaus on tietty aina parasta viisautta mutta kaikesta sovitusta pitaisi aina saada jalki johonkin niin etta sen pystyy ongelmatilanteessa yksiselitteisesti vastapuolelle osoittamaan silla sen verta huonomuistista porukkaa voi ilmaantua poydan toiselle puolelle etta ei voi kuin ihmetella miten ovat ikina paasseet koulusta lapi ????....

  VastaaPoista
 21. "Yksi puhelinsoitto voi muuttaa paljon..."

  Näkyy olevan teesina Herrojen sivulla.

  On todella muuttanut monen elämää... kukin päättäkööt ite mitä tarkoitan. Muutenkin kannattaa kääntää kaikki kivet, en suosittele.

  Tässä tapauksessa mainos on TOSI.

  VastaaPoista
 22. Olen seuraillut taman casen etenemista enempi tai vahamepi aktiivisesti jo pidemman aikaa ja kylla tamakin case palautti mieleen sen miten ensiarvoisen tarkeaa on saada tyomaalle osaavaa henkilokuntaa. Rakennusmenetelmassahan ei sinallaan pitaisi varsinaisia ongelmia oleman koska meidankin tontillemme on tuollainen EPS talo nousemassa tosin tama Villa Painajainern on kylla siina mielessa hyva referenssi ko nappulaharkko toimittajalle etta en katsonut tarpeelliseksi pyytaa heilta edes tarjousta vaan paadyin suosiolla eraaseen toiseen toimijaan ja ihan hyvin on toistaiseksi mennyt mutta mielestani meita on suuressa maarin edesauttanut se etta tyomaalla on osaavia kavereita ja tavaran toimittajakin on neuvonut riittavasti. Toivottavasti olette onnistuneet valitsemaan paremman tiimin hoitamaan proggiksenne jalkihoitoa ja saatte joskus homman paatokseen siten etta ratkaisun voi hyvaksya muutenkin kuin pitkin hampain.

  VastaaPoista
 23. Pete, voisitko heittää pientä tilannepäivitystä/tilinpäätöstä koko projektistanne? Kuinka ohut luu jäi käteen ja mitä ajattelitte jatkossa tehdä? Eli rakennatteko jossain vaiheessa uuden tai ostatteko valmiin tms? En ole kiinnostunut sovun sisällöstä tai yksityiskohdista, mutta uusi blogipäivitys kokonaisuudessaan olisi mukava lukea, kun täällä on hirveä määrä eri vaiheista juttua pirstaleina.

  VastaaPoista
 24. Selasin tätä keskustelua ja etsin viitteitä noihin zekatan kuvioihin että kuka omistaa ja mitä.. aika mielenkiintosta yhdistelmää löytyi!
  Noi saa vapaasti netistä haettua:

  domain: kotopro.fi
  descr: Valvontapalvelu Zekata Oy
  descr: 21781635
  address: Samuli Suomala
  address: Tiilenpolttajankuja 5 A
  address: 01720
  address: Vantaa
  phone: 0400 582335
  status: Granted
  created: 26.5.2009
  modified: 18.8.2011
  expires: 26.5.2014
  nserver: ns1.frontside.fi [Ok]
  nserver: ns2.frontside.fi [Ok]
  dnssec: no

  VastaaPoista
 25. Voimia! Uskoa, toivoa ja rakkauta teidän perheelle. I feel you. Taistelu sisältää niin paljon epätoivon, turhautumisen, vihan, katkeruuden ja surun runteita, ettei sitä voi kukaan käsittää.
  Kädet ristiin ja pyytäkää Jumalalta ohdatusta ja voimia nauttia ja elää tätä hetkeä myös täysillä. Voimia prosessiin, tiedän tunteet.
  Älkää kadottako toisianne tällä matkalla, vaan pitäkää perhe koossa ja katse tuevassa, kuitenkin vain päivä kerrallaan. VOIMIA ja iloa elämään.

  VastaaPoista
 26. Valvoteamin sivuilla mainostetaan valvonta-ammattilaisille "Tehokas laskutus ja perintä" yhtenä vahvuutena liittyä "ammattilaisten joukkoon". Tiedän, että itse valvojissa on ammattitaitoa, mutta johdossa ja Suomalassa, joka valvontaa tekee, ei ole. Tuo tehokas laskutus ja perintä pisti rajusti silmään, sillä siihen niitten toiminta kokonaisuudessaan perustuu, laskutukseen. Eikä mitään muuta tehäkkään.. En noilla perusteilla ota yhteyttä ja liity mukaan valvojaksi, kun näitä villa painajaisen kaltaisia juttuja löyty vähän enemmänkin..

  VastaaPoista
 27. Voimia projektiin! Ihan kertakaikkisen luokattomasti hoidettu!

  Itse olen juuri rakennuttanut valuharkkotalon, ja alalla tunnutaan tuntevan tämä projekti ja varsinkin toteutusporukka zekataa (Valvoteamia) myöten ei ole mitenkään kehuttu..

  MIten loppujen lopuksi on käynyt? Oletteko saaneet sovittelusopimuksen?

  VastaaPoista
 28. Kiinnostaisi minuakin ? Eli miten lopulta kavi vai onko tilanne yha edelleen se etta osa on sovittu ja lopuista kaydaan yha edelleen keskustelua ? Mikali tollee niin suurin voittaja on asianajaja joka laskuttaa sen 200...300 € tunti. Asiaa on puitu jo niin pitkaan etta mikali tama on yha edelleen vireilla niin vakuutusyhtion sponssikin lienee jo kulutettu :-(.

  VastaaPoista
 29. Onkos tähän soppaan tullut jotain (järkevää) ratkaisua?

  VastaaPoista

Sana on vapaa. Toivon kuitenkin, että pysytään asiassa.