Uusia lukijoita suosittelemme aloittamaan tästä.

perjantai 15. huhtikuuta 2011

Arwo-Kivitalot tarjoaa kertakorvaustaLähetimme rakennusvalvonnan hyväksymät korjaussuunnitelmat Arwo-Kivitalot Oy:lle kommentoitavaksi 6.4. Vastauksen saimme keskiviikkona 13.4. Näyttää siltä, että mikään keino tai taho ei pysty asiaa Arwo-kivitaloille simultaanitulkkaamaan.


Ohessa asianajan välityksellä saamamme vastaus:

Terve,

Päämieheni on tutkinut aiempien kellarillisten ok-kohteiden rakennesuunnitelmia, jotka ovat muiden kuin Insinööritoimisto Oulun Talorakenne suunnittelemia ja joiden toteutuksessa Arwo-kivitalot Oy on ollut mukana.

V.2005-2007 Inspis Oy:n suunnittelema kolmekerroksinen talo Haukiputaalle valmiiksi tehtynä. Kaikkien maanpaineseinien terästys :
Vaakatasossa 2 x T10 joka harkossa ja pystyssä vain sisäpinnassa T10 K300. Talo on 3 kerr. kahdella ontelolaattavälipohjalla. Ei mitään ongelmaa kantavuuksien suhteen, vaikka pisimmillään on 9,8 m maanpaineseinää ilman tukevia sisäseiniä, ja ulkopuolella n.2,4m korkeudelle maata seinää vasten.

V. 2007-2008 Maperak Ky:n suunnittelema kolmekerroksinen talon runko Ouluun. Maanpaineseinien terästys: US1 vaakatasossa joka harkossa vain sisäpinnassa T10 ja pystyssä vain sisäpinnassa T12 K150. US3 vaakatasossa sisäpinnassa joka harkossa T10 ja ulkopinnassa T8. Pystyssä sisäpinn. T10 K250 ja ulkop.
T8 K250. Talo on 3 kerr. kahdella ontelolaattavälipohjalla. Ei mitään ongelmaa kantavuuksien suhteen.

V.2010 Insinööritoimisto Suvacon suunnittelema kaksikerroksisen talon runkorakenteet Haapavedelle.Kaikkien maanpaineseinien terästys: Vaakatasossa
2 x T10 joka harkossa ja pystyssä sisä- ja ulkopinnassa T8 K250. Ei mitään ongelmaa kantavuuksien suhteen.

Mm. näiden perusteella päämieheni katsoo, että kohteessa ollaan tekemässä ylimitoitettuja toimenpiteitä. Saadakseen mahdollisuuden osoittaa tämän sekä päämiehellesi että rakennusvalvontaviranomaiselle, hän haluaisi Arwo-kivitalojen kustannuksella teettää kohteessa lisätutkimuksia kellarin seinien nykyisen kantavuuden toteamiseksi ja oikeiden mahdollisten korjaustoimien valmistelemiseksi. Pyydän päämiehesi suostumusta tähän ja hänen mahdollisia aikataulutoiveitaan /rajoitteitaan.

Toisena vaihtoehtona päämieheni tarjoaa kiistasta päästäkseen 20 000 euron kertakorvausta sillä varauksella, että hänen täytyy ensin  varmistaa urakoitsijan kanssa, ettei tilisuhteiden selvittäminen sen kanssa vaikeudu. Päämieheni haluaa kuitenkin varata oikeuden periä korvaukset blogin aiheuttamista seurauksista sikäli kun laillinen menestymiskelpoinen peruste korvausten vaatimiselle olisi.Alla vielä rakennesuunnittelijan viesti sen jälkeen kun hän oli nähnyt lähettämäsi aineiston.

Ystävällisin terveisin
xxx


Arwo-Kivitalot toistaa samaa tarinaa kerta toisensa jälkeen, eikä suostu ymmärtämään, mitä rakennusvalvonta on lisätutkimuksesta määrännyt. 17.11.2010 järjestetyssä tilaisuudessa määrättiin korjaussuunnitelman lähtökohdaksi, että seinissä ei ole teräksiä lainkaan, koska niiden määrää, laatua ja sijaintia on mahdoton määrittää ja siten kapasiteettia laskea. Lisäksi määrättiin, että kaikki eriste on poistettava toiselta puolen kellarin seinärakennetta betonivalujen epäonnistumisten varmistamiseksi. Kolmantena määräyksenä oli, että epäonnistunut betonointi on korjattava.


Oulun seudulla on varmasti taloja, joissa on harvempi terästys, kuin mitä meidän taloomme on piirretty. Näillä taloilla ei ole mitään tekemistä meidän talomme kanssa.

Arwo-Kivitalojen tarjoama 20 000 € kertakorvaus on paitsi naurettava, myös pöyristyttävä. Meille on aiheutunut kuluja reilusti yli tuon 20 000 € pelkästään ylimääräisistä vuokrista.

Kattotuolit ovat seisoneet Sepan tehtaalla joulukuusta 2009 odottamassa urakan valmistumista. Joulukuussa 2010 maksoimme tämän takia säilytysmaksua Sepalle 1200 €. Tammikuusta 2011 eteenpäin Sepa veloittaa meitä tuplahinnalla eli 200 € joka kuukaudelta. Luultavasti olisi järkevintä pyytää Sepaa hävittämään kattotuolit.

Mikäli alakerta päätetään korjata hyväksytyn suunnitelman mukaan, niin uudet anturat, harkot ja työ maksaa vähintään 10 000 €. Lisäksi 9 m2 häviäminen talon hyötyneliöistä pienentää jälleenmyyntiarvoa tämän asuinalueen tämän hetkisten neliöhintojen mukaan noin 30 000 €. Neliömäärä kasvoi edellisestä kirjoituksesta 8 -> 9 m2, koska edellisessä laskelmassa ei oltu huomioitu kevyiden väliseinien muuttumista kantaviksi.

Mikäli alakerta päätetään aloittaa puhtaalta pöydältä, niin purkaminen maksaa noin 20 000 €. Tämä on purkutöihin erikoistuneen Kos-Ket Oy:n arvio. Heidän edustaja kävi eilen tontilla arvioimassa purku-urakkaa.

Lisäksi joudumme ostamaan ja tekemään/teettämään:

- uudet anturat
- uudet harkot koko taloon
- kantavat väliseinä
- uudet ontelolaatat
- maanpaineseinien osalle ladottujen harkkojen purkaminen ja uudelleen latominen


Muita kuluja olimme listanneet jo ”Kolikon toinen puoli” -osassa blogiamme.

Arwo-Kivitalojen suhtautuminen tilanteeseen hakee vertaistaan. Heidän toimintansa on tehnyt meidän elämästämme ajoittaista helvettiä ja aiheuttanut isot ylimääräiset kustannukset. Kertakorvauksen tarjoaminen kertoo siitä, että myyjä alkaa ymmärtämään roolinsa. Sen sijaan tarjottu summa ei ole linjassa aiheutettujen vahinkojen kanssa.


Arwo-Kivitalot kertoo yrittävänsä löytää lakisääteistä perustetta, jolla saisi meidät korvausvelvollisiksi blogin aiheuttamista seuraksista. Blogi ei seurauksia aiheuta, vaan yhtiön oma toimintatapa. Koska juristin tuntihinta on lähes 300 €,  autamme Arwo-Kivitalot Oy:tä tässä kohdin ja neuvomme ihan ilmaiseksi: yrityksen toiminnasta saa kirjoittaa vapaasti, kunhan esitetty tieto on totta.  Blogissamme emme myöskään ole kirjoittaneet mistään yksityisyyden suojan piiriin kuuluvasta.

Sen sijaan Arwo-Kivitalot on Suomi24-foorumilla levittänyt meistä perätöntä tietoa esim. siitä, että olisimme saaneet rahallista korvausta, tai että urakan epäonnistumisessa olisi rakentajalla ollut oma osuutensa. Arwo-Kivitalot on samassa yhteydessä ilmoittanut tehneensä blogistamme rikosilmoituksen.

Tiedoksi Arwo-Kivitaloille: eräs rikostutkija kollegoineen oli löytänyt blogimme ja otti yhteyttä. Saamamme neuvo oli tehdä Arwo-Kivitaloista rikosilmoitus rikosnimikkeenä törkeä petos.

Arwo-Kivitalot on valittanut, ettei pääse ääneen tällä palstalla. Viime perjantaina tarjosimme Arwo-Kivitaloille mahdollisuuden vastata tällä palstalla esitettyihin kysymyksiin. Vastauksia emme ole saaneet. Lisäkysymyksenä haluamme esittää, että hyväksyisikö Arwo-Kivitalojen edustaja omaan uuteen taloonsa näin toteutetut seinärakenteet?
8 kommenttia:

 1. Myykää koko paska tontteineen pois ja aloittakaa puhtaalta pöydältä. Tehkää seuraava talo jostakin fiksummasta materiaalista ja hartiapankilla niin ei tartte taistella.
  Tässä minun ilmainen neuvoni.

  VastaaPoista
 2. Tuo 20 tuhatta purkamisesta kuulostaa liian kovalta, kun talo ei ole edes kokonainen. Kyselkää lisää tarjouksia.

  VastaaPoista
 3. Ei vieläkään vastauksia kysymyksiin? Asiallisia ja asiaa johon luulisi jokaisen edustajan olevan valmis vastaamaan. Ihme touhua.

  Viekää asia loppuun asti!

  VastaaPoista
 4. Mahdottoman paljon voimia ja tsemppiä tämän asian kanssa! Jaksakaa taistella, näköjään ARWO-kivitalot yrittävät väsyttää teidät lopullisesti.. Älkää antako periksi!

  Voimia!

  VastaaPoista
 5. Hauska nähdä kun firma yrittää peitellä jälkiään epätoivoisesti netissä. Julkaise ihmeessä kaikki kommentit mitä he ovat yrittäneet laittaa, tuskin kovin moni niitä tällä palstalla uskoo. Niistä kahdesta lukemastani kommentista paistaa selvästi läpi, että kommentin kirjoittaja on Arwo-kivitalojen edustaja tai muuten vain "oma lehmä ojassa".

  VastaaPoista
 6. Kannattaa olla tarkkana ja varovainen tässä vaiheessa.
  Arwo on rekisteröimässä 3.5.2011 kaksi uutta osakeyhtiötä samalla nimellä (www.ytj.fi).

  2406292-7 
  Arwo-kivitalot Oy 
  Osakeyhtiö 
  0832396-3 
  Arwo-kivitalot Oy 
  Osakeyhtiö 
  2406291-9 
  Arwo-kivitalot Oy Oulu 
  Osakeyhtiö 

  Vanha putiikki ollaan panemassa nurin eivätkä vastuut siirry uuteen.
  Kun niiden kanssa diilaa, pelkkä yhtiön nimi ei siis riitä, on varmistuttava y-tunnuksella, minkä yhtiön kanssa on tekemisissä.

  VastaaPoista
 7. Oma neuvoni teille on nyt, että kutsukaa koolle katselmus, jossa osallisina Zekata, Helman ja Arvokivitalot ja pyrkikää asiassa neuvottelutulokseen. Tämänkaltainen nettikirjoittelu ja hs-kirjoittelu , missä panetellaan puolin jos toisin johtaa vain harhateille eikä edesauta mitenkään tilanteen ratkaisua. Tämmöinen blogi-hömppä on keinotodellisuutta eikä oikeata arkirealismia!

  VastaaPoista
 8. Aivan uskomatonta! Ja vielä uskomattomampaa, että joku vielä uskoo katselmuksen tai muun vastaavan auttavan tällaisessa asiassa pätkääkään. Kun tähän vaiheeseen on päästy, ei kuluttajalla enää ole muuta vaihtoehtoa kuin odottaa oikeuden käsittelyä tai toimia omalla kustannuksellaan ja kärsiä tappio.

  Meidän perheellämme on kokemusta ostamamme talon kylmävuodoista ja niiden korjaamisen sovittelusta. Myyjä sattui olemaan varakas mies, jolla oli takanaan kokonainen asianajajien armeija. Meillä taas koko "lystin" maksoi vakuutusyhtiö. Voitte varmasti arvata, miten hyvin saimme oikeutta.

  4 vuoden taistelun jälkeen saimme viimein 11 000e korvausta sellaisesta viasta, jonka korjaaminen maksaa useamman urakkatarjouksen mukaan välillä 35 000 - 50 000 euroa. Tuosta saamastamme korvaussummasta maksoimme toki myös vakuutuksen omavastuuosuuden, joten käteen jäi alta 10 000 euroa.

  Tämä kaikki siksi, että emme kertakaikkiaan enää jaksaneet väitellä / keskustella / katselmoida tai saati sitten lähteä oikeuteen. Siellä korvaus olisi voinut olla suurempi, mutta myös kulut olisivat kasvaneet. Tulos siis +-0.

  Asumme edelleen vuotavassa talossa ja sairastelemme kaiken aikaa. Myyjä tiesi varmuudella vian myydessään talon meille keskellä kesää. Enää ei jaksa (eikä voi, sillä myyjä otti ja kuoli). Kunhan jostain raavitaan rahaa kasaan, puretaan koko setti ja rakennetaan uusi tilalle. Toivottavasti paremmalla onnella kuin Pete ja Kirsi.

  Jaksamista jatkoa varten! Osaamme jotenkin kuvitella tilanteen v-mäisyyden, joten ei voi muuta kuin tsempata.

  VastaaPoista

Sana on vapaa. Toivon kuitenkin, että pysytään asiassa.