Uusia lukijoita suosittelemme aloittamaan tästä.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Arwo-Kivitalot vaatii blogin tekstien poistamista

Arwo-Kivitalot lähestyi meitä lakimiehensä välityksellä vaatien blogin tekstien välitöntä poistamista.

Vaihtoehdoksi tarjottiin, että muuttaisimme "tekstiä sellaiseksi, josta neutraalisti ilmenee koko tilanne, eri osapuolten roolit ja Arwo-Kivitalojen näkemys asiasta." Meidän motiiviksi ilmoitettiin hänen päämiehensä ja Arwo-Kivitalojen liiketoiminnan saattaminen halveksunnan alaiseksi.

Arwo-Kivitalot on saanut lukuisia yhteydenottoja, jossa blogin lukeneet ovat lähestyneet firmaa negatiiviseen sävyyn.

Lopuksi meitä pyydetään harkitsemaan korvausten toivossa sitä, että "mistä pieni yhtiö, jolla ei kohta ole tulovirtaa pystyisi mitään korvauksia tai oikeudenkäyntikuluja maksamaan."

Ikävää ehkä, mutta emme sattuneesta syystä pysty tuntemaan kovin syvää sympatiaa yhtiötä kohtaan, joka on kumppaneineen vienyt meiltä lukemattomat yöunet, aiheuttanut ääretöntä stressiä ja siten myös vaikuttanut meidän perheemme hyvinvointiin. Blogista on nyt otettu henkilönimet pois, mutta meidän tontillamme on edelleen tonttikyltissä (jota ei voi poistaa) kaikkien nähtävänä meidän nimemme. Huolen lisäksi on siis kärsitty ja kärsitään edelleen, julkista häpeää.

Pyydämme kuitenkin lukijoita pidättäytymään suorista purkauksista Arwo-Kivitaloja ja muitakin asianosaisia kohtaan. Suodaan heille rauha miettiä asiaan ratkaisua.

Kauppasopimuksen Arwo-Kivitalojen kanssa solmimme elokuussa 2009. Samainen elokuu oli myös toisella tapaa merkityksellinen kuukausi. Viikko sopimuksen allekirjoituksen jälkeen meille syntyi ihana poika. Iltatähdestä on hurjasti iloa koko perheelle.


Mukula silloin, kun meille selvisi, että sopimus puretaan.

Tässä tarinassa riittää myös ironiaa. Jouduimme purkamaan sopimuksen huhtikuussa Arwo-Kivitalojen aloitteesta, kun meille selvisi, että urakkaporukalla ei ole aikomustakaan palata työmaallemme. Sopimuksen purkamispäivänä Arwo-Kivitalot ehdotti meitä referenssiksi:

"Voinko / kannattaako minun käyttää Teitä referenssinä esim. näin Espoo Petri ja Kirsi p 040-123456 ?"

Vastasimme silloin kieltävästi. Viime viikolla tulimme toisiin ajatuksiin. Tämä blogi toimikoon referenssinä.

Olemme saaneet pari rakentavaa kommenttia, jotka olen ollut pakotettu moderoimaan pois, koska nämä tekstit ovat mielestäni sisältäneet henkilökohtaisuuksia, joista voin joutua vastuuseen. Joten, jos jonkun kommenttia ei ole julkaistu, kannattaa yrittää uudestaan. Olemme myös päivisin töissä, joten ei kannata huolestua, jos kommentti ei ihan heti ilmaannu palstalle.


Käykää lukemassa tämä. http://keskustelu.suomi24.fi/node/9781019

Meitä ei teksti huoleta yhtään, koska olemme Arwo-Kivitalojen mainitsemaan vastineeseen tutustuneet.

Arwo-Kivitalojen väite siitä, että olisimme moderoineet pois "Arwo-Kivitalossa asuvien" kommentteja pitää paikkansa. Näitä kommentteja oli tasan kaksi ja samaiset tyytyväiset Arwo-Kivitalossa asuvat lähettivät ne myös tänne. Poistetut viestit ovat Anonyymin kommentti 5.4. klo. 21.59 ja Juhon kommentti 5.4. klo. 22.20.

On varmasti mahdollista, että on onnellisia Arwo-Kivitaloissa asuvia. Nämä ihmiset ovat todennäköisesti ostaneet harkot Arwo-Kivitaloilta ja laittaneet ne itse paikalleen. Näin minunkin piti tehdä, mutta ajattelimme nopeuttaa talonrakennushankkeen läpivientiä parilla kuukaudella ja päädyin ottamaan heiltä harkkojen lisäksi myös urakan. Iso virhe!

16 kommenttia:

 1. Voi kiesus mikä sotku! Otan osaa ällöttävään epäonneen joka teitä on kohdannut :( Täähän kuulostaa jo ihan -Huijarirakentajat- formaatin jaksolta! tsemppiä ja voimia teidän perheelle!

  VastaaPoista
 2. Sosiaalisella medialla on nykyisin valtava vaikutus...

  Ajatuksianne on arvokasta lukea. Meillä on myös rakennusprojekti päällä, konkreettiset työt tontilla aloitettiin muutama viikko sitten. Tähän mennessä ei urakoitsijoiden, toimittajien, suunnittelijoiden tai valvojien kanssa ole tullut mitään ongelmia, mitä nyt LVI-suunnittelijaa on välillä pirun vaikea tavoittaa, mutta työt on kuitenkin tullut tehtyä.

  Tsemppiä kovasti koitokseenne!

  VastaaPoista
 3. Älkää antako periksi huijareiden uhkailulle! Tällä tavoin toimii suomessa lukematon määrä rakennusalan yrityksiä. Ammattitaidottomat huijarit vain varastavat rahat, lähettävät työmaalle ties mitä työllisettyä tai muuten vain avutonta "työvoimaa" ja kun asiakas vihdoin tajuaa mistä on kysymys, on jo liian myöhäistä.

  Itse ja yrityksemme tiedottaa tästä blogista ja kyseisistä huijarifirmoista kaikille alaisimmelle sekä yhteistyökumppaneille! Näkyvyyttä tulee.

  VastaaPoista
 4. Sairaalla tavalla huvittavaa että Arwo-Kivitalot ei edes itsekään ilmeisesti ymmärrä olevansa muuttovalmiiden kivitalojen myyjä, vaikka niin aivan selvästi sanotaan moneen kertaan heidän sinänsä tyylikkäillä ja houkuttelevilla nettisivuillaankin!!! Heti kun jäävät kiinni surkeasta osaamisestaan, niin he vaan ovatkin harkkojen myyjiä, ei talonrakentajia. Huh!

  Suomeen pitää saada tiukka korvausvastuu vastaaville työnjohtajille ja/tai yrityksille jotka myyvät taloja. Talo on jokaisen perheen suurin ja tärkein investointi elämässä, joten sillä pitää olla myös paras kuluttajansuoja. Jos yritys livistää vastuista konkurssilla, niin se vakuutusyhtiö joka on yrityksen takana ollut esim vastuuvakuutuksen antajana, maksaa sitten viulut. Tulisi vähän vakuutusyhtiöillekin intressiä vaatia jotain faktaa tällaisilta yrityksiltä siitä että he yleensä ovat alansa vaatimien standardien tasalla, ennenkuin annetaan vakuutuksia työvirheiden varalta.

  Mikäli suomessa ei tällaisilla yrityksillä tarvitse olla mitään pakollista vastuuvakuutusta, niin se on kyllä outoa.

  VastaaPoista
 5. Nooh, kyllä ne isotkin rakennusalan yritykset osaavat. Eräässä toimistotalohankkeessa oli ongelmia toimistohuoneiden ovien sulkeutumisessa ja siten huoneiden lukkojen toiminnassa. Jotta asia saatiin korjattua, piti soittaa läpi ketju rakennusyritys (siis tämä iso), ovitoimittajan edustaja, lukkofirma ja tietenkin myös seinäasennuksen tehnyt yritys ja oviasennuksen tehnyt yritys. Ongelmahan oli niinkin hankala kuin saranoiden säätö oikein ja oven saaminen suoraan ja lukkopesä osumaan oven karmissa oikeaan kohtaan. Kukaan ei tietenkään aluksi tunnustanut mitään, ja sanoi että käyttäjä nyt vaan ei osaa.

  Olihan samaisessa projektissa toinenkin mielenkiintoinen juttu, mutta kohteen "kasvojen" säilyttämiseksi en sitä viitsi tässä kertoa. Lyhyesti voi todeta, että kun tämän kohteen ns. rakentajalle (sille ison firman työmaapäällikölle) soitti ja sanoi ottavansa "vasaran ja nauloja" itse käteen ja paukuttaa paikan asentoon, niin johan alkoi tapahtua.

  Vaikka sitten nimimerkillä; alihankintaketjujen kilinää.

  VastaaPoista
 6. "Huolen lisäksi on siis kärsitty ja kärsitään edelleen, julkista häpeää" Ei tuossa mitään häpeämistä ole että teitä on huijattu! Tuo olisi voinut käydä kenelle tahansa omakotitalon rakennuttajalle, kun tietoa kaikesta ei vaan voi itsellä olla.

  Ja isot propsit teille että uskallatte kirjottaa asiasta avoimesti silläkin riskillä että joku irvileuka tästä varmasti vääntää juttua teillekin negatiiviseen sävyyn.

  Onnellista loppua tuolle talolle on enää turha toivoa, mutta toivottavasti tämä päättyy johonkin siedettävään ratkaisuun ja perheenne saa arvoisenne kodin.

  VastaaPoista
 7. Ai että pyysivät oikein referenssiä? Tuohan on jo melkein hauskaa! :D

  Sisko

  VastaaPoista
 8. Hyvä vaan, että tuot epäluotettavan talofirman nimen esiin! Tässä heille palkkio, kun eivät hoida töitään kunnolla. Paska maine leviää
  y l l ä t t ä v ä n nopeesti ;)


  Äärettömän paljon voimia ja parempaa onnea teille.

  VastaaPoista
 9. Voimia teille, koko perheelle. Kyllä lapsista saa paljon iloa -niiden viattomuudesta vaikeuksienkin keskellä.

  VastaaPoista
 10. Mikähän on se "kolikon toinen puoli" jota tämä talonrakennusyritys ja hänen urakoitsijansa niin kovasti peräänkuuluttavat nettikeskusteluissaan?

  Ainoat asiat, mitä minä teidän rehellisen kirjeenvaihtonne ym. asiakirjojen perusteella havaitsin, oli se kaivannon tukeminen vähän myöhässä ja laskuun (ymmärrettävästä syystä) pyytämänne lisäselvitys/-aika/mitätöiminen.

  Vetoamisenne perheeseen ja omaan työhön (jotka vie toki paljon aikaa) tuntuivat tavallaan säälinkerjäämiseltä, MUTTA teillä sentään oli vastaus ja selitys valmiina ja nopeasti perillä toisin kuin toisella osapuolella! Ettekä te rakennuttajina ole vastuussa työnlaadusta ja sen valvonnasta. Tehän MAKSOITTE siitä "ammattilaisille". Turha on vedota siihenkään, että 'mitäs menitte tilaamaan halpaa'. Eiköhän niitä halpoja taloja koske aivan samat määräykset kuin kalliitakin?

  Minusta millään, IHAN MILLÄÄN, ei voi puolustella muuttovalmisfirman, urakoitsijan ja rakennusvalvonnan epäonnistumisia
  - työn laadussa ja jäljessä
  - asiakaspalvelun hitaudessa ja väliin myös olemattomuudessa
  - selityksissä, jossa sormi osoitetaan muuhun kuin asiasta vastuussa olevaan tahoon
  - syytöksissä, jotka osoittautuivat perättömiksi
  - laskuttamisessa, jossa oli selkeä virhe

  Niin, että jos nyt vähän "kismittää" tällainen avoin keskustelu julkisessa blogissa tai keskustelupalstoilla, niin kannattaisiko kurkata peiliin. Rikosilmoituksen voi kyllä kyhätä, mutta eiköhän tämä sotku tule joka tapauksessa kämmääjien maksettavaksi, tavalla tai toisella. Avoimia täällä on oltu, puolin ja toisin: myös rakennuttajan nimet ja sähköpostit on sensuroimattomina esillä. Jos niitä tyytyväisiä asiakkaita on paljon, niin se ei kuitenkaan poista tätä tapausta kenenkään mielestä. Minun moraaliini ei mahdu edes ajattelutapa, että tehdään 99 hyvää, niin 1 voi sitten olla millainen susi hyvänsä. Rohkenen epäillä, löytyisikö niitä 99 hyvää näiltä tekijöiltä.

  Minä ainakin linkitän tämän blogin mahdollisimman monelle talonrakennusta suunnitteleville.

  Voimia teille, rakennuttajat!!!

  VastaaPoista
 11. Firmoilla ei ole kunniaa, jota loukata. Teillä on täysi oikeus tuoda oma kantanne esiin, eikä mitään tavitse poistaa.

  Tässä oli juuri ihan vastaavaa liikkeellä, kun rahastusfirma järjesti "kotisivukisaa" ja siinä yhteydessä useat bloggaajat huomasivat asiaan liittyvän sumutuksen, jolloin lakimies, joka oli myös sumutusfirman omistajia, kehotti bloggaajia poistamaan "yksiluoliset ja firman kunniaa loukkaavat kirjoitukset". Suomessa kunnianloukkaus voi kohdistua vain yksilöön.

  Tuosta jos tekevät rikosilmoituksen, niin johan olisi poliisillakin hauskaa.

  VastaaPoista
 12. Aluksi haluan kiittää asianomaisia hyvästä ja luultavasti parhaasta blogista, jota olen koskaan lukenut. Tuotte asiat ilmi todella objektiivisesti huolimatta kaikesta tapahtuneesta, ettekä alennu missään vaiheessa panetteluun tai alatyyliseen kirjoittamiseen.
  Kuvat, tapahtumien kuvaukset sekä kirjeenvaihto puhuvat puolestaan ja tässä tapauksessa kaikki sympatiani lähtee teille. Voin vain ihailla, kuinka hyvin olette dokumentoineet koko prosessin, se tulee auttamaan teitä todella paljon, jos/kun joudutte hakemaan korvauksia oikeusteitse.

  Rakentajasta haluan sanoa sen verran että jos tekee noin laadutonta jälkeä, ei ole mitään asiaa jatkaa liiketoimintaa Suomessa rakennusalalla. Onneksi sosiaalisen median avulla tällaiset yrityksien yritelmät paljastuvat. Jos yritys kuitenkin väittää että tämä on vain yksittäistapaus, niin se kertoo yrityksestä enemmän kuin tarpeeksi; jos ei ole valmis tekemään jokaista projektia 100 % tarkkuudella, voin suositella alan vaihtamista. Omituista että se riskien hallinta on ajankohtaista vasta sitten, kun ollaan jo ns. virtsattu omiin muroihin. Yritykseltä teille tulevat mahdolliset (ja toivottavat) korvaukset peritään kommandiittiyhtiössä vastuunalaisilta yhtiömiehiltä, eli yrityksen omistajat/perustajat ovat vastuussa yrityksen toiminnasta viime kädessä henkilökohtaisella omaisuudellaan. Toivottavasti oikeusprosessit eivät kestä liian montaa vuotta ja saatte tuntuvan korvauksen "ammatti-ihmisten" teille aiheuttamasta vahingosta.

  Kaikkea hyvää koko perheelle, toivottavasti saatte tästä kunnon korvaukset ja kauniin kodin itsellenne.

  VastaaPoista
 13. Löytyi oikein asiaan liittyvää huumoriakin, Ehkä auttaa jonkun asianosaisen oloa?

  http://www.talouselama.fi/pomojavaisanen/article172058.ece?picture=0

  VastaaPoista
 14. Mahtava blogi! Hattua nostan kauheassa tilanteessanne. Älkää antako periksi (niinkuin ette varmasti teekään).

  VastaaPoista
 15. meidän hankkeessa oli paljon vastaava huijaria ja tehtiin perustukset uusiksi jne. rakennuskieltoa, uhkailua. kaikki meni avaimet käteen päin v..a. Kirjoittelenpa tänne hieman enemmän kunhan jaksan, tarkoitus oli julkaista vastavanlainen kertomus kunhan asia saadaan loppuun käsiteltyä. Huomasin että siellä zekatassa oli uusi tj-tuttu nimi.

  VastaaPoista
 16. Voi että, nämä ovat näitä ikäviä tarinoita joita ei kenenkään kohdalle toivoisi.. Itsellä takana myös samanlaisia kokemuksia. Tsemppiä! Tai tilanne on jo varmaan teidän osalta ohi mutta olisi kyllä mielenkiintoista kuulla miten koko homman kanssa kävi...

  VastaaPoista

Sana on vapaa. Toivon kuitenkin, että pysytään asiassa.