Uusia lukijoita suosittelemme aloittamaan tästä.

tiistai 5. huhtikuuta 2011

Kiitos tuesta

Blogin suosio on saavuttanut muutamassa päivässä uskomattomat mittasuhteet. Emme olisi ikinä uskoneet, että ihmisiä kiinnostaa talonrakennus tässä määrin. Tuen määrä on ollut huikeaa. Kiitos - se auttaa ja antaa uskoa tulevaan.

Moni varmasti epäilee, että mikä on totta ja mikä meidän keksimää. Tiedoksi - emme ole laittaneet tänne mitään materiaalia, emmekä tule laittamaan, mitä emme pysty sähköpostien , valokuvien tai nauhoitettujen puheluiden avulla pitävästi todistamaan. Puheluita oli pakko alkaa nauhoittamaan, kun tajusimme, että homma lähtee lapasesta ja iso osa keskusteluista käydään puhelimessa.

Sitten asiaan. Tänään hanke nytkähti eteenpäin. Kaupungin määräämän lisätutkimuksen tekijä sai korjaussuunnitelman hyväksytettyä rakennusvalvonnassa. Sen mukaan kaikkiin kellarin ulkoseiniin tultaisiin muuraamaan uusi kantava sisäseinä 150 mm harkolla seinän sisäpuolelle. Väliin jätettäisiin pieni tuuletusrako. Tämä pienentäisi kellarin kokoa 7-8 neliötä. Ts. suihkuhuoneen ja saunan verran. Tuollekin on pakko laskea joku hinta.

Olemassa olevia anturoita pitäisi leventää ja muutenkin vahvistaa 28 m matkalta. Lisäksi uusia anturoita pitäisi valaa noin 12 m, jonka päälle rakennetaan samasta 150 mm harkosta väliseinää tukemaan maanpaineseinää. Portaat kellarista yläkertaan oli piirretty ulkoseinän viereen. Nyt on vielä selvitettävä, onko porrasaukon mitoitus ontelolaatassa sellainen, että portaat saadaan tehtyä määräysten mukaisesti.

Seuraavaksi onkin edessä arvionti siitä, kumpi tulee halvemmaksi - kellarin korjaaminen ja yläkerran uudelleen tekeminen vai talon purkaminen ja aloittaminen alusta.
22 kommenttia:

 1. Voimia urakkaan,aika karua luettavaa mutta todellakin taitaa olla totta.
  Pitäkää puolenne ja taistelkaa!
  Tätä samaista rakennetta ja urakoitsijaa appi kertoili meille että siinä olisi hyvä talo jne.. mutta miksi suotta rakentamaan kun remontoimme vanhaa ja vielä ilman yllätyksiä.

  VastaaPoista
 2. Uskomatonta...luulin, että näin graaveja asioita ei koto-suomessa tapahdu, mutta nyt on sekin luulo todettu vääräksi. Täytyypä laittaa nämä nimet/firmat korvan taakse ja varoitella kavereita, joiden tiedän suunnittelevan rakentamista...taidan laittaa blogin osoitteen muutamalle tutulle. Mutta hienoa, että olette jaksaneet taistella, moni olisi jo voinut luovuttaa. Voin vain kuvitella kuinka vaikeaa teillä on ollut! Voimia koko perheelle!

  VastaaPoista
 3. Varmaan tuon episodin jälkeen tuntuisi mukavimmalta purkaa koko p****: Tietäisipä sitten, ettei ole mitään ko. firmojen käsistä jäänyt edes seinien sisään. Hyvä homma, että olette keränneet todistusainestoa pitkin matkaa. Toivotaan, että kaikki kääntyy parhain päin.

  VastaaPoista
 4. Varautukaa todella likaiseen peliin. Ko. firmat ovat jo aloittaneet keskustelujen poiston asiasta muilla foorumeilla.

  VastaaPoista
 5. Tehkää toki laskelmia, mutta ehdotan oman henkisen terveydenne takia purkamaan ja aloittamaan uusien toimijoiden kanssa alusta. Muuten ette koskaan pääse eroon siitä epäilyksestä, että onkohan kaikki varmasti tehty oikein ja hyvin. Se seuraa aina mukana.

  Onni onnettomuudessa on se, että huomasitte virheet noinkin aikaisessa vaiheessa. Monelta maallikolta olisi saattanut mennä vuosiakin asian ymmärtämiseen, jolloin kaikki kustannukset olisivat jo talossa kiinni.

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 6. Olen nähnyt joitakin tämän tapaisia juttuja, mutta en ihan näin pahoja, olen lakiasiaintoimistossa töissä.

  Paha juttu kaiken kaikkiaan, eikä korvausta saa koskaan kaikesta kärsimyksestä ja työstä mitä se on aiheuttanut, vaikka saisikin korvauksia täydestä materiaalisesta arvosta. Ja talon pieneneminen noinkin paljon on aika iso asia.

  Tsemppiä! Sitä te tarvitsette!

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä täältäkin, pysykää vahvoina!

  VastaaPoista
 8. Yhdyn yllä oleviin mielipiteisiin, parasta olisi purkaa koko p--a, ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Olisi teknisesti sekä henkisesti parempi ratkaisu.

  VastaaPoista
 9. Aivan käsittämätöntä! Hurjasti voimia projektin loppuunsaattamiseen ja puolienne pitämiseen!

  Linkitin blogin - oma operaatio on onnelisesti maalissa (jos ei jotain myöhäisyllätyksiä ilmene), mutta muutama tuttu vasta aloittelee.

  Nuo "Duplot" on käsittääkseni hyvä rakennustapa, mutta vaatii merkittävää huolellisuutta.

  VastaaPoista
 10. Mikä muuten mahtaa olla vastaavan mestarin henk. koht. vastuu rakennusprojekteissa, joissa kaikki menee pieleen? Sellaisiakin tilanteita nimittäin on, että vastaavalla mestarilla on tosiaan kytköksiä rakennuttajaan, pistetään nimi alle virallisiin papereihin ns. ystävän eleenä ja kauppana, mutta ei seurata itse rakennustyötä kunnolla eikä olla siitä perillä.

  VastaaPoista
 11. Vastaavan mestarin vastuu tullaan ihan varmasti selvittämään perin pohjin. Meille selvisi vasta myöhemmin, että Arwo-Kivitalot oli kysellyt Zekatalta urakoitsijasta ja Zekata oli suositellut Rakennustyö Hellmania "keskivertoa parempana" urakoitsijana.

  Näyttää siis siltä, että Arwo-Kivitalot lähetti tontillemme urakkaporukan, jonka tekemisistä myyjällä ei ollut kuin toisen käden tietoa. Vastaava mestarimme ilmeisesti laiminlöi työnsä, koska urakoitsija oli hänelle ennestään tuttu ja luottosuhde muodostettu. Valokuvat puhukoot puolestaan.

  VastaaPoista
 12. Tsemppiä projektiin ja kiitos että olette tuoneet asian julki! Itsellä talonrakennusprojekti juuri alkamassa ja kyseiset veijarit jäävät automaattisesti pois minun listaltani. Kuvat ja sähköpostit kertovat tarpeeksi.

  VastaaPoista
 13. Tuli pala kurkkuun blogia lukiessa. Itselläni taloprojekti menossa ja loppusuoralla mennään. Rakentamisen kulttuuri on kyllä tullut melkoisena shokkina.

  Uskomatonta on esim. se, että lähetellään laskuja työstä, jonka olen itse tehnyt ja niistä sitten luovutaan, kun puhelimessa toteaa "En muuten maksa, koska tein työn itse.". Aiheettoman laskun lähettäminen on rikos. Joku niitä kuitenkin aina makselee ja firmat tekee näillä rahoilla sitten ylimääräistä tiliä muiden tekemällä työllä. Jotkut kehtaavat vielä uhkailla oikeustoimilla.

  Rakentaminen on kuitenkin onnistuneenakin sellainen hyllynmylly pyöritettäväksi, että en soisi Villa Painajaisen kaltaista tilannetta kenellekään. Voimia asioiden selvittämiseen!

  Oma kantani on, että purkakaa seinät pois ja rakentakaa seinät (ja antura jos on yhtä laadukas kuin seinien valut) uusiksi jos vain suinkaan mahdollista.

  VastaaPoista
 14. Nykyisten määräysten ja lakien kiemuroissa pitää olla kyllä aikamoinen Houdini, että pystyy yleensä jotain täällä armaassa Suomen maassa rakentamaan, saati sitten kun tapahtuu jotain tällaista näin uskomatonta, kuin teille on nyt tapahtunut. Voi hyvänen aika, ei voi muuta sanoa kuin, että vielä tulee sika liiterin eteen, eli kyllä vielä paha saa palkkansa. Älkää menettäkö toivoanne!

  VastaaPoista
 15. Alkaisin tarkastelmaan myös eri toimijoiten vastuuta ei ainostaan siviilioikeudellisesti mutta myös rikosoikeudellisesti.

  Rakennustyön laatu vaikuttaa niin ala-arvoiselta, että on syytä kysyä, että onko mm. urakoitsijan edustajat, työntekijät ja vastaava mestari vastuussa myös rikosoikeudellisella perusteella aiheutuneista vahingoista.

  VastaaPoista
 16. Aivan käsittämätöntä! Tsemppiä teille taistelussa, toivottavasti kaikki kääntyy lopulta paremmaksi.
  Linkkasin tämän blogin omilta vanhoilta rakennusaiheisilta sivuiltani, jotta mahdollisimman moni tuleva rakennuttaja löytäisi tänne.

  VastaaPoista
 17. "Tämä selvä! Kaikkea hyvää hankkeellenne."

  Ehkä uskomattomin ja röyhein tapa kuitata asia. Olen pöyristynyt.

  Pysykää lujina! On hyvä että joku nostaa tälläiset asiat esille muille varoituksena.

  VastaaPoista
 18. http://keskustelu.suomi24.fi/node/9781019

  Osui tuollainen silmään. Minkähän takia hän lähestyy asiaa Suomi24:n kautta eikä esim. tätä kautta?

  Voimia vaan tosiaan teille. Toivottavasti asiat kääntyy oikein päin!

  VastaaPoista
 19. Erwald suunnittelija7. huhtikuuta 2011 klo 2.50

  Kylmää kyytiä. Harmillista että tällaista voi tapahtua. Osoittaa kyllä osaltaan sen, että vaikka vastaavat mestarit, -suunnittelijat, -työnjohtajat ja -valvojat olisivat kuinka rakennusvalvonnan silmissä "päteviä", niin se ei poista mahdollisuutta tuottamukselliseen ja tahalliseen työn laiminlyöntiin kun rakennushankkeessa on tuttu osapuoli.

  Arvostan kovasti että tuotte asiat julki ja näistä asioista keskustellaan. Varsinkin kun 1.7.2012 tulevat voimaan rakentajille entistäkin kalliimmaksi koituvat energiamääräykset.

  VastaaPoista
 20. Todellinen painajainen.

  Suosittelen purkamista. Talon jälleenmyyntiarvo laskee merkittävästi, jos myyntitilanteessa joudutte keskusteluun mahdollisista piilevistä rakennusvirheistä - on niitä oikeasti olemassa tai ei.

  Omassa projektissani purettiin suomalaisen urakoitsijan jäljiltä talon ensimmäinen kerros eli yli 1000 harkkoa. Kallis ratkaisu nyt, mutta uskon saavani rahani takaisin myyntitilanteessa.

  Onnea uudelle alulle!

  VastaaPoista
 21. Voimia rakentajaperheeltä!

  Rakennamme parasta aikaa Helsinkiin energiatehokasta taloa ja runkomateriaali on vastaavanlainen.
  Tähän verrattuna omat vastoinkäymisemme ovat olleet todella pieniä. Aina niitä kuitenkin joitain ilmaantuu vaikka kuinka koittaa rakennuttajana ottaa "kaikenhuomioon".

  Iso "onni" on ollut luotettavien ja osaavien työmiesten palkkaaminen...

  Jaksamista ja tsemppiä korvausvaadevyyhtiin!

  Lumihelvetistä jo toipuen,
  Itä-Helsinkiläiset

  VastaaPoista
 22. Minua juttu kiinnostaa sen takia että isälleni on juuri rakennettu talo juuri samasta materiaalista. kuvia kun katselin, niin minulla ei kyllä ole epäilystä ollenkaan siitä kuka kertoo asiassa totuuden. En osaa mitään muuta sanoa kuin sen että toivottavasti saatte kohtuullista oikeutta.

  Uskomatonta että vastaava mestari kykenee tuollaiseen. Kyseessä ei voi millään olla vahinko koska koulutukseltaan henkilön on oltava pätevä, siitä ei oikein pysty luistamaan muuten kuin välinpitämättömyydellä tai tahallisuudella.

  VastaaPoista

Sana on vapaa. Toivon kuitenkin, että pysytään asiassa.